Четвер, 25 Квітня 2024 р.
23 Квітня 2021

ІЗ ДВОХ СЕСІЙ ПРОВЕЛИ ОДНУ

Протягом семи днів мали відбутися дві сесії міської ради, але відбулася тільки одна, яка розпочала роботу 22 квітня. Її попередни­ця – позачергова сесія міськради – призначена на 16 квітня, попри наявність кворуму та майже двогодинні розмови, так і залишилася без сформованого порядку денного, тому й не стартувала.

Міський голова Михайло ПОСІТКОПро що ж говорили народні обранці весь цей час? Про «Подільський ярмарок». Підприємці, які вже неод­норазово готували для розваг ка­м’янчан і гостей міста на Польському ринку тематичні містечка (згадай­те Різвяний ярмарок), планували влаштувати аналогічний весняний захід, який би стартував із 23 квітня. Але виявилося, що проти його проведення виступають члени Асоціації готельєрів і рестораторів міста – влас­ники великих стаціонарних об’єктів туристичної інфраструктури Старого міста. Відповідне звернення зачитав міський голова Михайло ПОСІТКО. Як пояснила представниця організаторів «Подільського ярмарку», попередні зустрічі з владою і представниками асоціації конструктиву не принесли. Хоча на прохання мера підтвердила, що не з провини влади. Аби добитися примусового дозволу на роботу через втручання сесії, підприємці пішли до депутатів – політичних опонентів міського голови. Відповідний проєкт рішення до порядку денного вніс Сергій САМСОНЮК. Проте, попри словесну підтрим­ку заходу із боку всіх фракцій і мера, толку підприємці так і не добилися, бо представники «Свободи» засумнівалися: то є компетенцією сесії чи все ж таки виконкому. Юристи схилилися до останнього.
Врешті питання було вирішено поза межами сесійної зали. Як повідомили в мерії, ярмарок таки запрацює, але з 30 квітня.
Учора, 22 квітня, 32 депутати були присутні на засіданні чергової сесії міськради. Перед розглядом запланованих питань пролунали декілька звернень. Зокрема, директорка департаменту економіки Майя ГУРСЬ­КА заявила про упереджене ставлення міського голови до роботи департаменту економіки, а також повідомила, що попередню догану, винесену їй, оскаржила в суді, який виграла.
Також про конфлікт інтересів одного з радників міського голови, що виник в орендних відносинах, заявив Василь КОБИЛЬНИК, додавши, що обов’язково буде подано звернення до колегії адвокатів тощо.
Ірина ШЕЛЕПНИЦЬКА зачитала за­яву ВО «Свобода» про «відсіч вторг­ненню московського агресора», де, зокрема, пропонувалося запровадити воєнний стан на частині східних областей, розірвати дипломатичні відносини з РФ і закрити кордони.
Першим питанням порядку денного депутати розглянули Програму забезпечення антитерористичного та протидиверсійного захисту важливих державних об’єктів, місць масового перебування людей, об’єктів критичної та транспортної інфраструктури територіальної громади. Її затвердили із супутніми побажаннями, щоб вона не залишилася на папері, а отримала фінансування.
При змінах до бюджету гостро постала проблема термінового виділення медичним закладам міста майже 1,5 млн грн на інклюзію. В іншому разі в липні НСЗУ може відмовитися від фінансування медзакладів, і тоді місту доведеться самотуж­ки шукати по 40 мільйонів у місяць, аби медицина працювала. За словами керівників медзакладів, наявні пандуси тощо треба переробляти, бо 2018-го змінилися норми ДБН. Хоча гроші просили з резервного фонду, врешті вирішили зачекати з остаточним рішенням і доручити фінуправлінню відшукати ресурси.
Також на сесії були акредитовані журналісти місцевих видань.
Депутатський корпус укотре не підтримав призначення заступників міського голови і керуючого справами. Тож Михайло Посітко поки залишається працювати з командою попе­реднього міського голови. Не набрали голосів і кандидатури старост.