Субота, 27 Квітня 2024 р.
30 Квітня 2021

В ОБЛАСТІ ЗАПРАЦЮВАВ СЕРЦЕВИЙ ЦЕНТР

22 квітня відбулася знакова подія в історії КНП «Хмельницький сер­цево-судинний центр» – запрацю­вав сучасний реперфузійний центр (м.Хмельницький, вул.Володимирська, 85), у якому мешканці області отримуватимуть ефективну і своєчасну кардіологічну та кардіохірургічну допомогу.

Це важлива подія для всієї області, адже на базі медзакладу щорічно отримують стаціонарну допомогу близько 4 тис. па­цієнтів і ще 45 тис. – консультативну. Відкриття центру відбулося за учас­ті голови Верховної Ради України Дмитра РАЗУМКОВА, народних депутатів від Хмельниччини, керівництва області, медперсоналу закладу.
За словами головного лікаря закладу, заслуженого лікаря України, доктора меднаук, депутата облради Андрія КЛАНЦИ, цей дорогий, але унікальний проєкт зі створення єдиного в області сучасного серцево-судинного центру, сконцентрованого на одній базі, дозволить ефективно та своєчасно надавати мешканцям області кардіологічну і кардіохірургічну допомогу. Зокрема, пацієнтам із гострими та передінфарктними станами, складними порушеннями ритму серця та зі скаргами з боку серцево-судинної системи від звичайного збільшення тиску до складних клапанних вад серця або вро­дже­них патологій.
Андрій Кланца зауважив, що медзаклад, відповідно до Програми медичних гарантій, на сьогодні з НСЗУ уклав відповідні угоди за 4 пакетами на загальну суму 49 млн 700 тис. грн: «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах», «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій», «Хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах» та «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда». Саме останній пакет є ексклюзивним, адже Хмельницький обласний серцевосудинний центр – єдиний заклад в області, який надає такі медичні послуги при гострому інфаркті міокарда його мешканцям.

За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА.