Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
14 Травня 2021

НАРОДИВСЯ ІНКЛЮЗИВНИЙ ІНСТИТУТ

Засідання Кабміну 12 травня стало історичним для освіти нашого міста, адже схвалено створення Кам’янець-Подільського державного інклюзивного інституту.

До речі, єдиного в Україні. Підпорядковуватиметься він Міністерству освіти і науки. А наш Подільський спеціальний науково-реабілітаційний соціально-­економічний коледж приєднали до новоствореного інклюзивного інституту. У самому коледжі дякують усім, хто долучився до такої масштабної реорганізації, й радіють, що студенти тепер отримуватимуть повноцінну вищу ос­віту. Будуть і магістратура, і реабілітація, і краще фінансування.
Не віриться, що ще 6 років тому відомий планово-економіч­-ний технікум (таку назву мав тоді цей навчальний заклад) узагалі планували ліквідувати. А тут за такий короткий час мало того, що успішно акредитуються нові й нові спеціальності, то ще й виріс до інституту.
Новина стала неабияким по­дарунком до 50-річчя навчального закладу. Ювілей солідний, тому й святкують його протягом місяця. Як почали з 4 травня, то конференції, фестивалі, конкурси, круглі столи, форуми та концерти триватимуть тут аж до 4 червня.
Усі заходи проводять з дотриманням карантинних вимог, адже, як ніхто, розуміють, що здоров’я – понад усе.