Середа, 24 Квітня 2024 р.
14 Травня 2021

НАБИВАЄМО ГУЛІ ДАЛІ

Призначена на 7 травня позачергова сесія міської ради мала повторно розглянути низку земельних рішень попереднього засідання депкорпусу, які заветував міський голова.

Те, що відбутися продуктивно сесія не змогла би, було зрозуміло із самого початку, адже навіть присутніх у залі депутатів було менше, ніж необхідних голосів для подолання вето. Проте в сесійну залу по пояснення прийшли кам’янчани, яким було відмовлено у вирішенні земельних питань. Міський голова Михайло ПОСІТКО в деяких рішеннях пояснив накладан­-ня вето буквою закону, в де­яких – недостатньо підготовленими документами або зауваженнями юристів, а десь – негласним рішенням міськради. Зокрема, один із претендентів на земельну ділянку її не отримав, бо обрав місце, де міськрада вирішила надавати ділянки виключно учасникам АТО.
Група «Ми – кам’янчани», яка в принципі й пролобію­вала виступи зацікавлених містян, в емоційних промовах різних своїх членів звинуватила мера, м’яко кажучи, в нелюдяності та покинула сесійну залу. Сесія перестала бути чинною через відсутність кворуму.
Здається, на випередження міська влада ще не навчилася працювати, аби не доводити до сліз людей уже в сесійній залі, а заздалегідь по-людсь­ки пояснити, що і до чого. Адже прикрий досвід схожих скандалів уже був – так само до розбірок у сесійній залі довели історію з відкриттям «Подільського ярмарку», хоча питання можна було вирішити в робочому порядку.