П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
20 Травня 2021

У МІСТІ ВІДСЬОГОДНІ ПРИПИНЕНО ГАРЯЧЕ ВОДОПОСТАЧАННЯ!

Відповідне рішення, яке озвучив в.о. генерального директора КП «Міськтепловоденергія» Сергій Боднар, було погоджено на засіданні виконавчого комітету.

Пояснення надала пресслужба КП «Міськтепловоденергія»:

«Це об’єктивна ситуація, що розгорнулася навколо газопостачання підприємств теплоенергетичної галузі.
Саме 19-го травня закінчується дія постанови Кабміну №444 від 30 квітня 2021 р. про продовження чинності «Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу».
Це означає, що з НАК «Нафтогаз України» знято статус постачальника газу зі спеціальними обов’язками, а підприємствам галузі, в тому числі КП «МТВЕ», з 19 травня необхідно укласти договір з ТОВ «Нафтогаз Трейдинг» на умовах 100% попередньої оплати.
Враховуючи запропоновану ціну газу – 10484,57 грн з ПДВ за 1000 куб. м, з урахуванням тарифу на послуги розподілу, КП «Міськтепловоденергія» в момент укладання договору має здійснити 100% попередню оплату в розмірі 6366,4 тис. грн. У разі не внесення цієї авансової оплати, газопостачання, – а значить, централізоване гаряче водопостачання споживачів, – буде припинено.
КП «Міськтепловоденергія» такий же «заручник» ситуації, як і всі інші підприємства України. Постійне зростання вартості газу і умова 100% попередньої оплати поставили під загрозу постачання гарячої води мешканцям. Змінити ситуацію ні саме підприємство, ні міська влада не в силі, – відсутні обігові кошти.
За станом на 1 травня 2021 р. населення заборгувало «Міськтепловоденергії» 65,4 млн грн, а про попередню оплату взагалі немає норми в договорі на послуги теплопостачання. Враховуючи загальну ситуацію, КП «МТВЕ» вимушене зупинити гаряче водопостачання споживачів. Просимо мешканців з розумінням поставитися до цього факту, а боржників – якнайшвидше розрахуватися з боргами, оскільки від них напряму залежить господарська діяльність підприємства і підготовка до наступного опалювального сезону».