Четвер, 28 Березня 2024 р.
20 Травня 2021

ПОРЯДОК ОФОРМЛЕННЯ ЗАКОРДОННОГО ПАСПОРТА

Однією із переліку адміністративних послуг, які надаються Міграційною службою області є оформлення паспорта громадянина для виїзду за кордон. Такий біометричний документ виготовляється незалежно від місця реєстрації, тому подати заяву на його оформлення можна у будь-якому територіальному підрозділі служби, у відповідних центрах надання адміністративних послуг області або ж у Хмельницькому центрі обслуговування громадян «Паспортний сервіс».

Кам’янець-Подільський районний відділ інформує громадян, що для оформлення нового паспортного документа особі необхідно подати:
– заяву-анкету (друкується працівником, який приймає документи);
– паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);
– свідоцтво про народження або документ, що підтверджує факт народження, виданий компетентними органами іноземної держави. Якщо батьки або один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями, або особами без громадянства, також подається довідка про реєстрацію особи громадянином України (у разі оформлення паспорта вперше із застосуванням засобів Реєстру);
– документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;
– у разі оформлення паспорта особі, що не досягла дванадцятирічного віку, або особі, яка не може пересуватись самостійно у зв’язку із тривалим розладом здоров’я та яка потребує термінового лікування за кордоном, що підтверджується відповідною довідкою лікувального закладу, може бути подано одну фотокартку розміром 10х15 см для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування.

Вартість оформлення закордонного паспорта становить:
694 грн – протягом 20 робочих днів;
1046 грн – протягом 7 робочих днів або ж протягом 3 робочих днів (у випадках, визначених законодавством).

Подати заяву на оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон можна у Кам’янець-Подільському районному відділі УДМС області: вул.Князів Коріатовичів, 68. Тел.: (03849) 9-61-89.

Для зручності отримання цієї послуги рекомендуємо скористатися сервісом «Електронна черга», що дає змогу зареєструватись онлайн та обрати зручний час та дату для оформлення біометричного документа.
У разі виникнення питань, які входять до компетенції служби мешканці району можуть звертатись на телефон «Гарячої лінії» управління: (0382) 65-03-06 та (093) 273-85-10.

При відвідуванні підрозділу служби просимо дотримуватись рекомендацій МОЗ України:
– користуватися захисною маскою та дезінфікуючими засобами;
– не створювати скупчення людей у підрозділі та дотримуватись безпечної відстані між людьми (щонайменше 1,5 метри).