Субота, 20 Квітня 2024 р.
28 Травня 2021

ГУБЕРНАТОР ПОДАРУВАВ КОБЗАР І ВІДВІДАВ ЛІКАРНЮ

У Кам’янці-Подільському з робочим візитом 25 травня перебував голова Хмельницької ОДА Сергій ГАМАЛІЙ. У списку його справ на батьківщині була почесна місія – презентувати педагогічному колективу міського ліцею «Магічний Кобзар». До речі, наш заклад першим в області отримав цю новинку, а загалом на Хмельниччину передали п’ять примірників видання.

«Магічний Кобзар» – це новий освітній проєкт, реалізований за підтримки Українсько­го культурного фонду, у форматі портативної книжки-гри, онлайн-квесту з поєднанням аудіо­візуальних матеріалів. Книга допоможе педагогам, ліцеїстам закріпити знання з української мови, літератури та історії, дозволить старшокласникам систематизувати власні знання і краще підготуватися до ЗНО. На створення перших 100 примірників автори витратили чотири місяці та 1,5 млн грн. Якщо пілотний проєкт виявиться вдалим, можливо, з’являться такі книги й з інших предметів.
У ліцеї візит губернатора нагадував більше родинну зустріч, де вчителі люб’язно зустріли колишнього випускника. Адже Сергій В’яче­славович свого часу закінчив цей заклад із золотою медаллю. Водночас він поділився з ліцеїстами спогадами про навчання та відповів на їхні запитання.
Того ж дня голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, міський голова Михайло ПОСІТКО, а також голова Кам’янець-Подільської РДА Олександр АНУР’ЄВ відвідали приймальне від­ділення міської лікарні, яке кардинально покращилося. Зустріла їх і провела екскурсію в.о. директора КНП «Кам’янець-Подільська міська лікарня» Тетяна ДІДИЧ. Реконструкція і переоснащення приймального відділення на відділення екстреної медичної допомоги відбувалося в рамках президентської програми «Велике будівництво».
Тетяна Дідич повідомила, що наразі всі будівельні, а також пусконалагоджувальні роботи щодо дорогого обладнання – комп’ютерного томографа виробництва «Siemens» – виконані. Також облаштовано дві оглядові кімнати, вбиральні, кімнату медсестри, ізолятор, маніпуляційні кабінети, санпропускник. Чекають лише на встановлення фахівцями фірми «Siemens» спеціальної комп’ютерної програми для обробки інформації, отриманої після діагностики. А також спеціалістам міської лікарні треба пройти навчання для роботи на новому апараті. В лікарні очікують, що приймальне від­ділення, яке вже два місяці обслуговує хворих, після докомплектації та навчань запрацює і в статусі надання екстреної медичної допомоги.