Четвер, 18 Квітня 2024 р.
28 Травня 2021

ЕКОЛОГІЧНІЙ ГРАМОТІ ВЧАТЬ ІЗ САДОЧКА

У Довжоцькому ЗДО «Веселка» діти добре знають, що папірчики від цукерок кидати деінде не можна, а сміття треба сортувати і викидати лише у визначені місця. Листя та інші органічні відходи варто компостувати. І в жодному разі не спалювати, бо дим дуже шкідливий для організ­-му людини. Про все це та багато іншого, що сто­сується екологічної тематики, їм розповіли саме в садочку. А ще підібрали для них ігри екологічного спрямування, тематичні заняття і навіть пісеньки та віршики про захист довкілля.

– Ми усвідомлюємо, що питання захисту екології треба порушувати із наймолодшого віку, – розповідає директорка садочка Людмила ЖЕЛІЗНИК. – Пояснювати діткам, вчити їх у формах гри, казок. Але головне, щоб ці знання вони не забули в майбутньому. Тому ми і ділимося досвідом із колегами, запозичуємо їхній. Скажімо, 20 травня на базі Довжоцького ЗДО було проведено круглий стіл «Екологія – головне питання сьогодення». У заході взяли участь вихователі нашого садочка, вчителі початкових класів Довжоцького НВК та представники НПП «Подільські Товтри».
Учасники круглого столу ознайомилися з тим, як відбувається екологічне навчання та виховання дітей у Довжоцькому садочку. Також обговорили питання наступності екологічного виховання з головою методоб’єднання вчителів початкових класів Довжоцького НВК Оксаною Овчарук та вчителькою початкових класів Русланою Чорною. Вони представили роботи учнів, а саме – виготовлення лепбуків та проєктів еко­логічного спрямування.
Надзвичайно цікавим був виступ про­відної фахівчині з екологічного виховання НПП «Подільські Товт­ри» Олени Де­м’янової щодо еколого-просвітницької роботи. А з історією та розвитком НПП присутніх ознайомила старша наукова співробітниця Інна Одукалець.

Оксана ЖИГО, вихователька-методистка Довжоцького ЗДО.