Четвер, 25 Квітня 2024 р.
4 Червня 2021

У СТРІЙ СТАЛИ РЕЗЕРВІСТИ

На тиждень ще вчорашні цивільні працівники перетворилися на військовослужбовців. За цей час вони мають пригадати раніше набуті військові навички та опанувати нові. На тижневе навчання резервістів, що входять до складу батальйону територіальної оборони, покликали в останній день травня. 18 чоловіків із Кам’янеччини вишикувалися на плацу Кам’янець-Подільського територіального цент­ру комплектування та соціальної підтримки, де до них із напутніми словами дотримуватися заходів безпеки та військової дисципліни, побажаннями легких навчань звернулися військовий комісар підполковник Володимир ВОЗНИЙ і перший заступник голови Кам’янець-Подільської РДА Петро МОСЕНДЗ. А далі розпочалися заняття за розкладом.

– Із 31 травня і до 6 червня на базі Кам’янець-Подільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки проводяться навчальні збори призначеного особового складу батальйону територіальної оборони. Приємно, що серед призваного особового складу є офіцери, які брали участь в АТО і ООС, проходили службу в ЗСУ. Вони також зможуть передати свій досвід молодшим офіцерам. Із резервістами будуть проводитися практичні заняття з питань безпеки та бойової підготовки, зокрема вогневої, інженерної, військово-медичної й тактичної.
За всіма призваними військовими зберігається робоче місце та середньомісячна зарплата, про що ми повідомили всіх керівників підприємств, де ті працюють. По завершенню навчальних зборів вони теж отримають матеріальне забезпечення, що визначено чинним законодавством. До слова, всі військовозобов’язані підписали контракт для проходження служби у військовому резерві.
За словами Володимира Миколайовича, такі збори проводяться в залежності від плану підготовки. Цього літа заплановано також низку навчань не лише з підрозділами територіальної оборони, а й з підрозділами сил спецоперацій, з окремими батальйонами інженерної бригади та інших частин, що входять до складу командування «Захід».

Галина МИХАЛЬСЬКА, Олександр ЩЕРБАТИХ.