П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
4 Червня 2021

ПАСАЖИРИ, ГОТУЙТЕСЯ ДО ПОДОРОЖЧАННЯ!

Тариф на проїзд у громадському транспорті може подорожчати.

Нові розрахунки рада перевізників ще в березні подала до міськради на опрацювання. Однак їх двічі повертали, й остаточного рішення про підвищення вартості проїзду влада так і не озвучила. Терпець у перевізників увірвався – і 2 червня вони зібралися разом, аби обговорити подальші кроки та бути почутими. Адже питання підвищення тарифів – компетенція місцевого самоврядування, яка передбачає низку процедур, зокрема і проведення громадських слухань.
Підстави для підвищення ціни на проїзд оприлюднила бухгалтерка Спілки перевізників Тетяна РОГАТИНЧУК:

– Тариф підвищувався ще 2019 року. Відтоді вже двічі зростала мінімальна зарплата і в грудні зросте втретє. Коли мінімалка збільшилася до 6000, настав критичний момент – водії почали працювати у збиток. Адже ціни на автозапчастини, пальне та ремонт поповзли вгору. Ще одна не менш важлива складова – зменшення потоку пасажирів у зв’язку із карантином. Тому, за нашими розрахунками, проїзд має коштувати від 8 до 11 гривень.
Відповідно до плану регуляторної процедури, доведеного нам міською владою, з 31 травня нам треба вже втретє подати розрахунки. Остаточне рішення має бути не раніше як 1 вересня після засідання виконкому. Виходить, що ще три місяці перевізники зазнаватимуть збитків.

Після бурхливих обговорень перевізники вирішили написати звернення до міськради з проханням скоротити терміни регуляторної процедури.
На сайті ж міськради розміщено повідомлення, що з 25 травня розпочалося відстеження пасажиропотоку в місті, аби визначити реальні обсяги транспортної роботи й кількість перевезених пасажирів.