Четвер, 28 Березня 2024 р.
8 Червня 2021

ДОЗВОЛИЛИ ГУЛЯТИ ХОЧ ЦІЛУ НІЧ

В Україні послабили карантинні вимоги. Відповідне рішення прийняв Кабмін у постанові від 2 червня.

Як повідомляє Хмельницька ОДА, при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки дозволили:

@ проведення масових, зокрема культурних, розважальних, релігійних, заходів (у тому числі в закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 2/3 місць;
@ приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад 2/3 місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому залі;
@ діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій;

Заклади, що надають послуги з розміщення (наметові містечка, трейлерні парки, бунгало тощо) зможуть працювати в усіх зонах, окрім «червоної». Однак, якщо область потрапляє до «помаранчевої» чи «червоної» зони, можливі посилені заходи контролю та додаткові обмеження.
При цьому зазначені обмеження при проведенні масових заходів не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигену коронавіруса SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.
Також дозволили роботу бізнесу з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів) без обмеження часу. У закладах громадського харчування скоротили відстань між столиками до 1,5 (раніше було 2).

На Кам’янеччині ситуація із захворюваністю покращується, як власне і по всій Україні. За інформацією управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міськради, за станом на 7 червня у місті – 48 хворих на коронавірус. Госпіталізовано 2 підтверджених, на амбулаторному лікуванні перебувають 46 осіб. Всього одужало 7102 людини і, на жаль, померли 177. Всього проведено 21 тис. 703 ПЛР і експрес-досліджень, за добу – 21, за тиждень – 21. Позитивні випадки за добу відсутні. Вакциновано 7 червня 97 осіб, всього – 3610.
В Україні сьогодні, 8 червня, зафіксовано 1602 нових випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано 483 особи, летальних випадків 118, одужало 6751 особа.