П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
11 Червня 2021

У МІСТІ ВІДКРИЮТЬ ЦЕНТР ВАКЦИНАЦІЇ

Завтра у місті запрацює Центр масової вакцинації проти ковіду. Так, 12 червня, з 9.00 до 14.00, та 13 червня, з 9.00 до 12.00, у приміщенні колишнього Будинку офіцерів (Гагаріна, 54) у Центрі масової вакцинації щеплюватимуть громадян, які зареєструвалися в електронній черзі у додатку «Дія». Планують імунізувати 600 кам’янчан. У центрі використовуватимуть вакцину CoronaVac.

Щеплення від коронавірусу зможуть отримати громадяни, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт «Дія», або через контакт-центр МОЗ. У нас таких близько 600 людей, але частина з них не зможе прийти до центру вакцинації. Тому можливо, що людей направлятимуть сімейні лікарі, – каже начальник управління охорони здоров’я Юрій ПЛИВАНЮК.

Нагадаємо, що з 29 травня 2021 року в Україні запустили перші центри масової вакцинації населення проти COVID-19. Поки ці центри працюють лише у вихідні. У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування. Пріоритет надається літнім людям.
Відкриття таких центрів – це ініціатива місцевої влади у відповідь на запит мешканців вакцинуватись. Кам’янець-Подільський є одним із 30 міст України, які наразі підтримали ініціативу.

Пресслужба управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міськради.