Субота, 20 Квітня 2024 р.
11 Червня 2021

А У ЧЕМЕРІВЦЯХ СТАДІОН УЖЕ Є

П’яте червня стало справжнім святом у Чемерівцях, адже після тривалого будівництва відбулося відкриття сучасного оновленого стадіону «Товтри», який стане центральною спортивною спорудою та окрасою містечка, а також одним із найсучасніших спортивних об’єктів Хмельницької області.

Щоб розділити цю радісну подію, на Чемеровеччину завітали голова Хмельницької ОДА Сергій ГАМАЛІЙ, народні депутати України від Хмельниччини, чиновники з області, голова Ка­м’янець-Подільської РДА Олександр АНУР’ЄВ, представники АТ «Оболонь», депутати селищної ради.
Цей спортивний майданчик – мрія вже декількох поколінь чемерівчан, адже його перший камінь заклали ще 2001 року. Вперше фінансування з Держбюджету цей проєкт отримав 2011 р., і от нарешті, через 10 років, завдяки включенню до програми «Велике будівництво», стадіон готовий приймати спортсменів та всіх, хто є по­ціновувачами спортивних змагань, азар­ту та здорового способу життя.
Під час урочистих промов гості зазначали, що ця подія знакова не лише для Чемеровеччини, а й для всього краю та держави загалом, бо закладається фундамент для розвитку спортивного і здорового майбутнього. Чемеровецький ста­діон – це приклад того, як спільною працею можна досягти будь-якої мети, і він по праву може приймати футбольні команди всеукраїнського рівня.
У свою чергу Чемеровецький селищний голова Олександр СОБАНЬ від усієї громади висловив щиру вдячність за всебічну підтримку в реалізації цього проєкту.
Стадіон розрахований на 1900 місць. Футбольне поле облаштоване системою автоматичного поливання, бігові доріж­ки зі штучним покриттям зроблені від­повідно до сучасних вимог. Окрім футбольного, також передбачений багатофункціональний майданчик із прогумо­ваним покриттям для гри в баскетбол, волейбол, теніс, мініфутбольне поле зі штучним покриттям, майданчик із сучасними вуличними тренажерами. Облад­нано роздягальні для двох команд із душовими кімнатами. Прилегла територія оздоблена бруківкою та зеленими наса­дженнями.
Загалом із Держбюджету на реконструкцію витрачено 29,9 млн грн, із них 19,1 млн грн – кошти державного фонду регіонального розвитку. Ще майже 3 млн грн профінансував місцевий бюджет.
Після символічного свистка, поданого головою облдержадміністрації Сергієм Гамалієм, на щойно відкритому стадіоні відбувся товариський футбольний матч між учнями Чемеровецьких НВК №1 і №2 та студентами медичного коледжу.
Віримо, що невдовзі таке ж свято відбудеться в Кам’янці-Подільському, і ми та­кож матимемо сучасний і якісний стадіон.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.