Четвер, 25 Квітня 2024 р.
11 Червня 2021

ГІДНО «ЖНИВУВАЛИ» В ПОЛЬЩІ

На початку червня рятувальники з Кам’янця-­Подільського та учні школи №12, які є вихованцями місцевого осередку районної дитячої громадської організації «Клуб юних миротворців», взяли участь у ІІ Міжнародних технічно-медичних маневрах «ZNIWA-2021», що відбулися в польському місті Білосток. Очолював делегацію з України голова Кам’янець-Подільської районної ради Михайло СІМАШКЕВИЧ.

У навчаннях взяли участь близько 200 пожежників і членів рятувальних загонів із Польщі, Італії, України, Молдови та Словаччини. Усі учасники були розділені на 18 команд. Головна мета – обмін досвідом.
Навчання відбулися в декілька етапів. Перший передбачав гасіння умовної лісової пожежі. Наступні полягали в проведенні аварійно-рятувальних робіт під час ДТП за участі сільськогосподарської техніки, надання домедичної допомоги потерпілим із різними ступенями тяжкості, деблокування постраждалих із понівечених транс­портних засобів та транспортування в безпечну зону. До речі, наша команда в навчаннях продемонструвала високий рівень практичних навичок.
В урочистій атмосфері відбулося підписання угоди про співпрацю го­ловою райради Михайлом Сімашке­вичем та Добровольчою спеціальною рятувальною групою пожежної час­-тини «Пожежники разом проти лейкемії» в особі президента Павла Гебальського. Також підписано угоду про партнерство з ГО «Клуб юних миро­творців».

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.