П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
11 Червня 2021

ПРЕДСТАВИЛИ НОВОГО ПРЕДСТОЯТЕЛЯ

Новий керуючий Хмельницькою єпархією ПЦУ преосвященнійший Павло (ліворуч) та благочин­ний Кам’янець-Подільського району отець Олександр ЦісарУ Хмельницькій єпархії ПЦУ новий керуючий – преосвященнійший Павло. 5 червня нового предстоятеля ПЦУ представив митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який прибув до Хмельницького.

– Преосвященнійший Павло (в миру – Василь Юристий) (на фото праворуч) родом із Тернопільщини. Навчався в Тернопільській духовній семінарії імені святих Кирила і Мефодія, Київській духовній академії, нині – в аспірантурі Київської православної богословської академії, захищає кандидатську дисертацію. Був послушником Свято-Михайлівського Видубицького монастиря. 2015 року пострижений у чернецтво з ім’ям Павло, – розповів «Подолянину» прото­ієрей, військовий капелан, благочин­ний Кам’янець-Подільського району отець Олександр ЦІСАР, який також взяв участь у представленні.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, на Хмельницьку кафедру Синод обрав преосвященного єпископа Павла, звільнивши його від управління Одеською єпархією.
Також митрополит Епіфаній у співслужінні з численним духовенством звершили заупокійну літію за прис­нопам’ятним митрополитом Хмельницьким і Кам’янець-Подільським Антонієм (Махотою), який помер цьогоріч 23 березня від наслідків ковіду.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.