Середа, 24 Квітня 2024 р.
11 Червня 2021

ЕКОНОМІЯ, ДОДАТКОВІ НАДХОДЖЕННЯ – ЗВІТУЮ ПРО БЮДЖЕТ У І КВАРТАЛІ

Щоб зрозуміти потреби нашої великої Кам’янець-Подільської міської громади, потрібно знати, що в грудні 2020 року на 2021 рік затверджено бюджет у розмірі 804 млн грн. А потреба на повноцінне забезпечення всіх галузей складає 1,7 млрд грн!

Зрозуміло, що потрібно раціонально використовувати кожну гривню міського гаманця. Саме з такими принципами й підходимо до фінансів громади. Відслідко­вуємо останні тенденції, ціни на роботи й послуги на ринку, стимулюємо роботодавців легалізовувати й створювати робочі місця, контролюємо тендерні процедури, економимо, а головне – жодних схем!
Незважаючи на шалений спротив розвитку від деяких місцевих політиків-депутатів, моя команда впевнено крокує вперед і впроваджує зміни. Ми пам’ятаємо про довіру громади, це – найголовніший стимул працювати чесно, якісно, на результат.
Цього тижня на чергову сесію міської ради винесено звіт про виконання бюджету громади за I квартал. Гадаю, кам’янчани повинні володіти цією інформацією.
Тому далі коротко про головні показники, які, до речі, приємно радують.
За вказаний період наша скарбниця отримала 205,4 млн грн, у тому числі 148,9 млн грн власних доходів по загальному і спеціальному фондах. Перевищено планові призначення на 14,4 млн грн і досягнуто росту надходжень до відповідного періоду минулого року майже на 30 млн грн! Маємо збільшення надходжень по всіх основних джерелах: податку з доходів фізичних осіб, єдиному і акцизному податках, платі за землю.
Ми поставили перед собою чітку мету – наповнити бюджет громади, зокрема, шляхом розроблених заходів з економії та раціонального використання коштів. Як результат, завдяки роботі всіх відповідальних підрозділів, ми додатково збагатили бюджет на 2,4 млн грн. А головні розпорядники зекономили 2,8 млн грн. Торік ці цифри були значно меншими: 1,4 млн грн та 1,2 млн грн відповідно.
Вважаю хорошим показником і те, що не допустили заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ (131,5 млн грн), з оплати за спожиті енергоносії (17,6 млн грн).
Тож працюємо в такому темпі й нада­лі. Для уточнення бюджету маємо досягти його перевиконання, прогнозовано – ближче до вересня. Адже є багато проєктів і завдань, які наша команда планує втілити в життя задля розвитку Кам’янець-­Подільської громади.

Міський голова Михайло ПОСІТКО.