Субота, 11 Травня 2024 р.
18 Червня 2021

У ГУКОВІ БУДЕ ЩЕ БЕЗПЕЧНІШЕ

Для жителів восьми населених пунктів Кам’янеччини запрацював перший в області Центр безпеки громадян, який відчинив двері 10 червня у Гуківській територіальній громаді.

Новий центр допоможе захис­тити від різного роду небезпек, адже в ньому працюватимуть три екстрені служби: рятувальники, медики та поліцейські, що не лише дасть можливість якісно й оперативно надавати допомогу, а й дозволить оптимізувати витрати на утримання. Для ефективної роботи є все необхідне: пожежний, поліцейський та автомобіль швид­кої допомоги, рятувальне обладнання, пожежно-технічне спорядження тощо.
На урочисте відкриття центру завітали голова Хмельницької ОДА Сергій ГАМАЛІЙ, начальник ГУ ДСНС області Едуард БРАТКО, начальник ГУ Нацполіції області Руслан ГЕРАСИМЧУК, представники обласної, районної та місцевої влади.
У вітальному слові Сергій Гамалій зазначив, що у центрі працюватимуть одночасно три важливі служби, які дозволять убезпечити життя мешканців 8 сіл Гуківської громади. Реа­лізація цього проєкту стала можливою завдяки співпраці держави та місцевого самоврядування.
Також голова ОДА виконав приємну місію – вручив Едуарду Братку почесну відзнаку Асоціації ветеранів МВС «Патріот України», а почесні грамоти ОДА – майору поліції, начальнику сектора превенції Кам’янець-Подільського районного управління поліції Ігорю БЛАЖКУ та підполковнику служби цивільного захисту, заступнику начальника відділу запобігання надзвичайним ситуа­ціям Кам’янець-Подільського районного управління Віталію ПАЛАМАРУ.
Центри безпеки, коли в одному місці розташовуються всі оперативні служби, – ідея не нова. Поширені вони в Європі, США, Канаді, а віднедавна успішно впроваджуються в Україні. Загалом на реконструкцію приміщення центру витратили 8,7 млн грн: 7,7 млн грн надійшли з Державного фонду регіонального розвитку, 985 тис. грн – з бюджету громади. За ці кошти утеплили горище, фасади та цоколь, замінили покрівлю, вікна та двері, встановили систему опалення, водопровід, каналізацію, пожежну сигналізацію, виконали внутрішні оздоблювальні роботи та благоустрій території. У розпорядженні Центру безпеки є пожежна ма­шина, автомобіль «Duster», який громада отримала в рамках проєкту «Доступна медицина», та авто для поліцейського офіцера громади.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.