Субота, 27 Квітня 2024 р.
18 Червня 2021

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

14.06.2021 – 18.06.2021

ЗМАГАЛИСЯ СЕЛА

У Китайгородській сільській тергромаді стало гарною традицією проводити конкурс на найкраще село громади. Цьогоріч такий захід відбувся вдруге. Понад десяток сіл змагалися в 14 критеріях, серед яких естетичний вигляд вулиць, впорядкованість місць масового відпочинку, встановлення лавочок, прибирання кладовищ, ремонт комунальних криниць тощо. На підготовку мали час – два місяці. Готувалися активно і цілеспрямовано, адже переможці отримують солідні грошові призи. Оцінювало села незалежне журі. За результатами конкурсу перше місце розділили Китайгород і Демшин. Останній, до речі, не вперше у списку переможців.

СВЯТКУВАЛИ В ГУМЕНЦЯХ

10 червня відбувся концерт до Храмового свята села Гуменці. У ньому взяли участь місцеві аматори сцени, вчителі та вихованці Гуменецького ліцею та Гуменецького ЗДО «Дивограй». Традиційно під час свята проводилися спортивні змагання, організовані ДЮСШ «Лідер».
Старости всіх сіл Гуменецької громади гостей і мешканців села пригощали смачними традиційними українськими стравами, а діти радісно каталися на атракціонах. Послаблення карантинних вимог випустило артистів на сцену, а глядачів – на концерти. Спраглі за такими подіями мешканці радісно підтанцьовували й підспівували, а творчі колективи викладалися сповна. Продемонструвати мали що, адже і костюми є, і репертуар оновили. За рік ковідних обмежень глядач і артист надто ску­чили один за одним, дистанція не для селян, бо більше звикли робити все гуртом.

БІБЛІОТЕКИ ЖВАНЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ОТРИМАЛИ КОМП’ЮТЕРИ

Літо почалося приємно, а саме – з передачі 8 комп’ютерів біб­ліотекам Жванецької сільської ради. Техніку надала Хмель­ницька ОУНБ завдяки реалізації проєкту з цифровізації пуб­лічних бібліотек від Мінцифри та «Favorit Founda­tion» за сприяння Української бібліотечної асоціації.

ЦНАПІВ БУДЕ БІЛЬШЕ

– 165 громад отримають фінансову допомогу на модернізацію ЦНАПів. Уряд затвердив розподіл 231 млн грн субвенції з Державного бюджету на це, – повідомляє Міністерство цифрової трансформації.
До переліку громад, які отри­мають фінансову допомогу, з Кам’янеччини ввійшли аж чотири. Кошти на обладнання та облаштування ЦНАПів отримають Новоушицька, Дунаєвецька і Чемеровецька, а Орининська – ще й на будівництво, реконструкцію чи капремонт при­міщення.

НЕПОМІТНА СТЕЛА СТАЛА ПРИКРАСОЮ

Уже вкотре мешканці Крушанівського старостату власним прикладом показують, що згур­тованість людей заради хороших ініціатив дає класні результати. Біля с.Крушанівка розташована стела, яка багато років була непомітною архітектурною спорудою. Однак уже нині вона є прикрасою поруч із дорогою в напрямку Старої Ушиці.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.