Середа, 24 Квітня 2024 р.
25 Червня 2021

АВТОПАРК «ЕКСТРЕНІЙ» ОНОВИЛИ. ЧИ ДІЙДЕ І ДО ПРИМІЩЕННЯ?

Довгоочікуваного підкріплення сталевих коней нарешті дочекалися працівники екстреної медичної допомоги. Тепер замість старих автомобілів на виклики виїжджатимуть новенькі іномарки 2020-2021 року випуску – «Citroen Jumper» і «Peugeot Boxer».

Повністю вдалося оновити автопарк для обслуговування міста, частково – для величезного нового Кам’янець-Подільського району.

– У період 2020-2021 років за кошти НСЗУ з фонду боротьби з COVID-19 за сприяння директора КНП «ХОЦМД та МК ХОР» Олександра Терещука для нашої станції придбано 7 санітарних автомобілів «Citroen Jumper» (тип В), один – «Peugeot Boxer» (тип В) і ще один «Citroen» типу С, – коментує «Подолянину» начальник Кам’янець-Подільської станції екстреної медичної допомоги КНП «ХОЦЕМД та МК ХОР» Олег КУЦИК. – Також торік Кам’янець-Подільська станція «екстреної» отримала санітарний автомобіль «Peugeot Boxer» (тип В) від благодійної організації «Фонд Ріната Ахметова». Один автомобіль надає допомогу пацієнтам із підозрою або підтвердженими випадками COVID-19 – на ньому працює ковід-бригада. Шість транспортних засобів передано лінійним бригадам міської станції ЕМД, один «Citroen» – Кам’янець-Подільсь­кій підстанції КПСЕМД для надання допомоги на­селенню у межах колишнього Кам’янець-Поділь­ського району, ще один – у Новоушицьку підстан­цію КПСЕМД, а «Peugeot Boxer» – у Дунаєвецьку.
Санітарні автомобілі виготовлені ТОВ «Автоспецпром». Підприємство виробляє автомобілі швидкої допомоги в типах А1, А2, В та С на шасі «Citroen», «Peugeot» та «Mercedes» відповідно до держстандарту України, який відповідає європейському. Найближчим часом КНП «ХОЦМД та МК ХОР» планує отримати ще 33 автомобілі, 25 з яких мають придбати за кошти Хмельницького обласного центру екстреної меддопомоги.

А ось питання переселення працівників «екстреної» з приміщення-розвалюхи у прис­тойні умови й досі залишається відкритим. Попередня влада так і не спромоглася підшукати гідний варіант умов роботи для тих, хто 24/7 рятує наші життя. Можливо, це вдасться зробити чинним чиновникам. Наразі питання вивчають профільні комісії, то, можливо, світло наприкінці тунелю таки з’явиться.