Субота, 20 Квітня 2024 р.
25 Червня 2021

МІСЬКА ВЛАДА

21.06.2021 – 25.06.2021

РОЗТЯГНУЛИ «ЗАДОВОЛЕННЯ» НА ДВА ТИЖНІ

23 червня нарешті завершилося засідання 11 сесії міськради. Три­вало воно із перервами від 10 червня. У фінальній частині взяли участь лише 19 депутатів із 38, і цього було достатньо для кворуму. Міська рада оприлюднила список тих, хто прийшов працювати: фракція «Слуга народу» (Власюк, Ведерніков, Бойко, Сидоренко, Межлум’ян, Борковська), «Рідне місто» (Лень, Сікора), фракція ВО «Свобода» (Шелепницька, Кондрук, Островська, Тарасенко, Солодковська, Понятовська, Смот­ров, Дідик, Слинчук, Дрозд, Мартинович).
Крім розгляду земельних питань, цього дня депутати надали пільги зі сплати місцевих податків і зборів та заслухали два звернення до керівництва країни щодо закону про деолігархизацію та малої приватизації.

ВЕТЕРАНАМ – «ТАК», НАРДЕПУ – «НІ»

У середу на засіданнні виконкому було ухвалено низку рішень.
Зокрема, дано старт втіленню проєкту, що став одним із переможців конкурсу Громадського бюджету: будівництво дитячого майданчика на вул.Князя Володимира, 13. Погоджено влаштування майданчика для паркування на вул.Черняхівського. Раді ветеранів передали в оренду нежитлове приміщення комунальної власності на Пушкінській, 44. Затвердили нову структуру терцентру «Турбота», щоб забезпечити надання послуг для мешканців приєднаних до міської тергромади сіл. А чого не ухвалили члени виконкому – то це виділення приміщення для нар­депа.

«За зверненням народного депутата Ігоря МАРЧУКА виносилося питання надання йому в користування кабінету в приміщенні міської ради для розміщення приймальні громадян, на що депутат має законне право. Однак рішення не набрало необхідної кількості голосів – його не підтримали заступники міського голови минулої каденції, які є членами виконкому», – йдеться в повідомленні пресслужби міськради.

РОЗСЛІДУЮТЬ ДІЇ АРХІТЕКТОРА

Від 16 червня за розпоряджен­ням міського голови відсторонено від роботи головного архітектора, директора департаменту містобу­дування та архітектури міськради Ігоря ПИРІЖКА. Протягом 17 червня – 16 серпня триватиме службове роз­слідування, предметом якого визначено встановлення законності дій архітектора при наданні містобудівних умов та обмежень на будівницт­во за адресою: вул.Пушкінська, 31 (територія міської лікарні).
На цей час його обов’язки виконуватиме заступник директора департаменту Євген ФІЛІПЧУК.

Підготувала Ольга МІРКОТАН.