П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
2 Липня 2021

ПРОСИЛИ РЕМОНТІВ І ЗАРПЛАТ

Гроші на зарплати не дають районним депутатам спокійно спати. Якось так можна охарактеризувати найбо­лючіше питання чергової сесії Кам’янець-Подільської райради, яка відбулася останнього дня червня.

Все ж виділено лише 400 тис. грн на утримання технічного персоналу РДА з необхідних на рік понад 1 млн грн. Це питання чорною кішкою пробігло між представниками райради і РДА. Все ж, опанувавши емоції, роботу продовжили у спокійній обстановці.
А починалося все досить добре і гарно. Перед початком сесії представники військового комісаріату відзначили голову райради Михайла СІМАШКЕВИЧА за активну громадянську позицію, надання волонтерської допомоги, спільну реалізацію заходів цивільно-військового співробітництва та з нагоди відзначення Дня Конституції України, вручивши Почесну грамоту від командувача військ оперативного командування «Захід», генерал-майора, Героя України Сергія Шаптала. В свою чергу голова ради з нагоди Дня Конс­титуції привітав, відзначив грамотами та цінними подарунками медиків, депутатський корпус і виконавчий апарат ради.
Під час сесії було заслухано звіти про виконання районних програм, у деякі внесено зміни та доповнення, ухвалено нові рішення про угоди й програми, одна з яких стане запорукою міжнародного співробітництва та міжре­гіональної співпраці району. Михайло Євстафійович розповів про поїздку делегації рятувальників Хмельниччини до Польщі, яку він очолював. Програма дозволить залучати кошти на таку спів­працю.
Ще одна угода – між райрадою і сільськими, селищними і міськими радами. Уклали її з метою взаємодії та координації дій рад, ознайомлення з досвідом роботи тощо.
Затверджено Положення про порядок приватизації (відчуження) майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст району і Положення про особливості та порядок передачі такого майна в оренду.
Земельні питання часто виникають у мешканців району, особливо вони загострилися нині, при відкритті ринку землі. Тому за сприяння депутатської групи «Поділля» у приміщенні райради щоп’ятниці надаватимуть безкоштовні юрконсультації щодо земельного законодавства. Залучили до цього спеціалістів юридичного центру, який спе­ціалізується на земельних питаннях. Консультації надаватимуть адвокатка
Віта ГОРОХОЛІНСЬКА та юристка Світлана АНТОНЕЦЬКА. За окремим графіком проводитимуться зустрічі в населених пунктах краю.
За пропозицією депутата Олександ­ра ВАРУКА були розглянуті та підтримані два звернення, перше з яких до НКРЕП щодо необхідності приведення Кодексу газорозподільних систем у відповідність до чинних законів України та засад недискримінації й вільної конкуренції, друге – щодо непідтримання законопроєкту №4578-1 від 29.01.2021 р. На думку районних обранців, запропоновані норми проєкту Закону призведуть до монополізації конкурентних ринків проєктних і будівельно-монтажних робіт із газифікації, підвищення вартості послуги з приєднання до мереж газорозподільних систем. А вона вже захмарна.
Не обійшлося і без депутатських запитів. Зачитали їх два, і всі вони стосувалися доріг. Один від мешканців сіл Нігин, Дубинка і Думанів щодо ремонту дороги Нігин – Думанів через Дубинку, люди просять хоча б ямкового латання вказаної дороги, бо вона не ба­чила ремонту 30 років. Не краща си­-туа­ція на шляху Супрунківці – Тернавка, про яку йшлося в другому депзапиті. Тим сполученням відмовляється їхати водій рейсового автобуса, бо хвилюється не стільки за техніку, скільки за безпеку життя пасажирів. Люди роками звертаються в усі можливі інстанції, а замість ремонтів бачать лише формальні відписки.