Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
8 Липня 2021

МАГІЯ КУПАЛЬСЬКОГО ВОГНЮ

Із піснями, танцями, купальським багаттям відзначили Івана Купала в громадах району. Як завжди, активно святкували в Орининській, Китайгородській, Слобідсько-Кульчієвецькій, Жванецькій, Гуменецькій та Дунаєвецькій.

Зокрема, в селі Руда Жванецької ТГ відбувся цікавий фестиваль «Купайло-FEST». Динамічна програма, щирі вітання, чудові вокальні та танцювальні номери у виконанні творчих колективів, артистів художньої самодіяльності подарували кожному незабутні емоції. Привітали сусідів й артисти із Мельниці-Подільської територіальної громади. Дівчата, за звичаями, плели купальські віночки, аби пустити їх на воду. Всі дивилися прекрасне дійство, розпалювали купальське багаття, стрибали через вогнище, танцювали, співали пісень та щиро раділи, як діти.
Особливо творче вітання підготувала Гуменецька сільрада і народний вокальний жіночий колектив «Подолянки». Дівчата зняли відеокліп у віночках та народному вбранні й на фоні туристичних локацій громади виконали купальські обряди, співаючи народну пісню «Сьогодні Івана, а завтра Купала».
Гуділо і в Оринині. У цьому селі чи не найулюбленіша традиція – святкувати Івана Купала. Цей рік не став винятком. Так, 6 липня на території відпочинкового комплексу «Перевесло» відбулося чудове, гармонійне та напрочуд веселе свято, участь у якому взяли громади новоутвореного Кам’янець-Подільського району та іноземні делегації.