П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
9 Липня 2021

ПЛАНИ МОЖНА СКЛАСТИ НА ВСЕ ЖИТТЯ

17-річна Владислава Мазій із Кам’янця-Подільського посіла друге місце в конкурсі навчального модуля «Фінанси» від благодійного освітнього проєкту STEM is FEM.

Завданням конкурсу було скласти особистий фінансовий план до досягнення пенсійного віку. Дівчина зізналася, що задля перемоги перепробувала багато варіантів, фінансових схем і формул та провела безсонну ніч. В основу плану Владислави лягли правильні інвестиційні пріоритети.
– Треба не боятися купувати держ­облігації, вони вигідніші ніж депозит, акції надійних компаній, бо вони швидко ростуть, вкладати в стабільну криптовалюту на зразок біткоїна. Водночас не намагатися заробити на трейдингу – такий ризик ні до чого не призведе. Також варто накопичувати валюту, як подушку безпеки, – поділилася пані Владислава.
Фінал конкурсу приніс дівчині освітній приз – онлайн-курс Массачусетського технологічного інституту «Просто гроші: банківська справа, і її значення для суспільства».

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, що спрямований на популяризацію технічних спеціальностей серед українських школярок та гендерної рівності у STEM-­науках.

Вікторія ДУБІВ.