Четвер, 25 Квітня 2024 р.
9 Липня 2021

У ГРОМАДАХ РАЙОНУ

Попри спеку і сезон відпусток, у районі активно працюють. Особливо це стосується обміну досвідом, розвитку туристичної галузі й навіть ремонту доріг.

ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПОТЕНЦІАЛ – РУШІЙ РОЗВИТКУ

7 липня в Києві відбувся Всеукраїнський з’їзд територіальних громад України. В одній залі офлайн зібралися сотні учасників: голови тергромад, народні депутати України, чинов­ники, представники міжнародних організацій та проєктів. Від Кам’янеччини були присутні голова Дунаєвецької ТГ Веліна ЗАЄЦЬ, а також голова Староушицької ТГ Анатолій ТИМЧУК. Саме він і розповів головні моменти заходу:

– Із доповідей учасників зрозумів, що наша область була і залишається в лідерах процесу децентралізації в державній системі місцевого самоврядування. Обговорювали ми конституційне закріплення результатів реформи, зміни до Закону про місцеве самоврядування в Україні. Розглядали і варіанти створень асоціацій місцевого самоврядування, які стали б інструментом захисту наших же інтересів.

До речі, Анатолій Сергійович бере дуже активну участь у заходах з обміну досвідом, а також розвитку туризму. Бо 1 липня в місті Бурштин відбулася робоча зустріч представників Староушицької та Бурштинської громад щодо впровадження зелених маршрутів. Було представлено опис та бізнес-план зеленого маршруту «Легенди Опілля» в Бурштинській громаді. Особливістю цієї громади є те, що вона розташована поруч із Дністром і може бути дотичною до кластера «Дністер 1362», який активно розвивають у Старій Ушиці. Уже 22 липня у Старій Ушиці буде презентовано інвестиційний потенціал території.

ТО МИ ДО ПОЛЬЩІ, А ТЕПЕР ПОЛЯКИ ДО НАС

6 липня на запрошення голови районної ради Михайла СІМАШКЕВИЧА до нас завітали гості з Республіки Польща. Важливим моментом у програмі був візит до надзвичайників 5 державної пожежно-рятувальної частини. Староста Глоговського повіту Ярослав Дудков’як і депутат Адам Борисєвич під час огляду підрозділу дізналися про робочі будні пожежних та подарували вогнеборцям радіо­станцію ТС-620.

ДОЧЕКАЛИСЯ РЕМОНТІВ

У Врублівцях, що входять до Слобідсько-­Кульчієвецької громади, відновлюють міс­-цеві шляхи, на що виділено кошти із сільського бюджету. Поточний ремонт завершено на вул.Сонячній. Проїжджу частину прогрейдерували та повністю встелили щебенем. Тепер грунтову дорогу, якою в негоду пройти-проїхати був ще той квест, не впізнати. Працювала техніка та підсипано найбільш проблемні ділянки дороги і на вул.Шевченка.
Ремонт доріг відбувається і в Чемерівцях. Одним із найбільших проєктів, який керів­ництво селищної ради запланувало реалізувати поточного року, є капремонт вул.Миру, вул.Садової (від вул.Пушкіна до вул.Свободи) та вул.Свободи (від вул.Садової до вул.Лесі Українки) у Чемерівцях.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.