Середа, 24 Квітня 2024 р.
22 Липня 2021

У ГОТЕЛЯХ ПРАЦЮЮТЬ НЕПОВНОЛІТНІ

Попри вихідний, 17 липня, працівники управління Держпраці у Хмельницькій області під керівництвом начальника Олександра МАЛЮЗІНА відвідали суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у готельно-ресторанній сфері. Основна мета – зниження рівня незадекларованої праці в області, згідно з нормами чинного законодавства.

Після проведеного аналізу кількості застрахованих осіб за результатами інформаційних відвідувань, проведених упродовж квітня-червня, визначено низку суб’єктів господарювання для проведення інспекційних відвідувань. Зокрема, в готельно-ресторанних комплексах, розміщених у Кам’янець-Подільському районі, на березі річки Дністер.
За результатами проведеної роботи інспектори праці виявили та задокументували 22 неоформлених працівників, троє з яких – неповнолітні.
Суб’єктам господарювання внесено припис про усунення виявлених порушень і попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. У разі невиконання вимог припису, підприємцям за кожного неоформленого працівника загрожують штрафні санкції.

За матеріалами управління Держпраці у Хмельницькій області.