Субота, 20 Квітня 2024 р.
23 Липня 2021

ВИБУХ, ЩО СКОЛИХНУВ УСЕ МІСТО ТА КРАЇНУ

Ввечері 15 липня на вул.Розвадовського, поблизу магазину та літньої тераси, де перебували люди, пролунав вибух, унаслідок якого травм різного ступеня важкості зазнали 6 кам’янчан. На місце негайно прибули правоохоронці, які затримали підозрюваного у вчиненні злочину.

Поранену внаслідок вибуху, ймовірно, гранати 4-річну кам’янчанку 20 липня транспортували до столичного ОХМАТ­ДИТу. Тут дівчинці, яка зазнала проникаючого поранення в ділянку грудної клітки, зроблять додаткові обстеження, тут вона зможе пройти і курс реабілітації. Жінка з пошкодженням плеча та чоловік, що зазнав ураження гомілки, яких госпіталізували до лікарні, лікуються амбулаторно і проходять додаткові обстеження. Ще троє постраждалих унаслідок вибуху оговтуються від пережитого потрясіння.
Нагадаємо, що ввечері 15 липня на вул.Розвадовського, поблизу магазину та літньої тераси, де перебували люди, пролунав вибух, унаслідок якого травм різного ступеня важкості зазнали 6 кам’янчан. На місце негайно прибули правоохоронці, які затримали підозрюваного у вчиненні злочину. Ним виявився раніше судимий 60-річний кам’янчанин. У місті він відомий як тренер змішаних єдиноборств.
Наступного дня в міськраді відбувся брифінг для ЗМІ.

– Слідчі відкрили кримінальне провадження за замах на умисне вбивство та незаконне поводження зі зброєю і вибухонебезпечними предметами. Проводиться досудове розслідування. Підозрюваний перебуває в ІТТ, з ним працюють слідчі, – прокоментувала речниця Кам’янець-Подільського РУП Тетяна ЧУБАР.

За словами начальника УОЗ Юрія ПЛИВАНЮКА, найбільше постраждала дитина:

– Дівчинка зазнала поранення плевральної порожнини зліва, що призвело до ускладнення – лівобічного пневмотораксу, тобто накопичення крові в плевральній порожнині. Того ж вечора дитині зробили пункцію плевральної порожнини. Сьогодні, 16 липня, при додатковому обстеженні МРТ побачили мікроосколок. На щастя, він не зачіпає життєво важливих органів.

Свідки, які того злощасного дня відпочивали неподалік, кажуть, що підозрюваний був напідпитку і тримав біля себе пакет. Хизувався, що отримав посилку з Донбасу. Ніхто й гадки не мав, що всередині – граната.
У коментарі журналістці «Надзвичайних подій» підозрюваний заперечив, що отримав коробку поштою. Натомість сказав, що знайшов під будинком, відкрив, воно почало шипіти, тому й відкинув від себе. Мовляв, у людей не цілився, ще й сам постраждав.
17 липня Кам’янець-Подільський міськ­районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави підозрюваному у вибуху гранати. За інформацією пресслужби суду, він має непогашену судимість за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, і на момент діяння, у вчиненні якого підозрюється, тривав іспитовий строк звільнення від відбування покарання. Отож, у разі визнання винуватим, попри поважний вік та наявну групу інвалідності, йому доведеться спокутувати вину реально ще й за попереднім вироком.