Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
6 Серпня 2021

СТРАШЕННИЙ БУРЕВІЙ: ВАЛИЛО ДЕРЕВА, ЗАЧЕПИЛО ФОРТЕЦЮ

Вчора 5 серпня, близько 21.00, нашим краєм пронісся жахливий буревій. У Кам’янці-Подільському вулиці буквально закидало деревами, пів міста залишилося без світла: десь порвало мережі, десь відрубили енергопостачання заради безпеки, авторух було паралізовано через гілки і дроти на дорогах. Старе місто заблокувала бруківка, яка щонегоди вилітає на Новопланівський міст. Негода зачепила і нашу гордість – Стару фортецю.

«Буревій зірвав накриття башти Ласької, – повідомив директор історичного музею-заповідника Олександр Заремба. – Дерев’яні конструкції накриття віднесло більше ніж на 25 метрів і кинуло на пристінний корпус, пошкодивши і його дах. Вночі працівники музею евакуювали експонати, щоб уберегти їх від замокання. Вже працюємо над ліквідацією наслідків».

Постраждала і міська поліклініка, у будівлі якої зірвано дах. Її адміністрація повідомила, що заклад працюватиме, але з певними обмеженнями через відсутність повноцінної роботи електронної системи.
За інформацією пресслужби міськради, одразу було створено оперативний штаб, до роботи якого залучені усі цивільні та військові служби міста. Ще йшов дощ, як до ліквідації наслідків негоди приступили: ДСНС, «Міськліфтсвітло», бригади РЕМ, «Муніципальна інспекція», Національна поліція, Національна гвардія, КП «Кам’янецький парк», ДЖКГ, управління надзвичайних ситуації, військові.
Управлінські компанії розпочали роботу сьогодні о 5-й ранку.
Ще о 1-й ночі були оприлюднені дані про відсутність світла в районах
селища Смирнова, Біланівки, Польських та Руських фільварків, центру міста, Підзамча, Старого міста, а також більшості сільських населених пунктах громади.
За станом на 7-му ранку 6 серпня інформаційно-довідкова служба 15-05 прийняла від кам’янчан більше 200 дзвінків.
 Зафіксовано повалені дерева і обірвані дроти на вул.Героїв Небесної сотні, 30 років Перемоги, Гагаріна, Північній, Хмельницькому шосе, Драгоманова – Лесі Українки, Данила Галицького – Огієнка, вул. Годованця – пр.Грушевського, Пушкінській, Хмельницькій, Короленка – Черняхівського, Панівецькій, Кулика, Суворова, Підзамчі, Торговій площі, Свідніцького, Смотрицькій.
 Зірвано дахи на вул. Вокзальній, Хмельницькій, провулку Новому.
 Протікають дахи на Лесі Українки, Розвадовського, Данила Галицького, Шевченка, Героїв Небесної сотні, 30 років Перемоги, провулку Семінарському, на Пушкінському узвозі.
 Проблеми з газопостачанням – на вул. Зарванській.
Звернення продовжують надходити.
Оперативний штаб просить повідомляти про всі надзвичайні ситуації за тел.: 0687771505, і головне – зберігати спокій.