П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Серпня 2021

У ГРОМАДІ – НОВІ ДИРЕКТОРИ ШКІЛ

Завершився конкурс на заміщення вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти Кам’янець-Подільської територіальної громади. Обирали директорів у ЗОШ №№6, 7, 10, 15, 16, ліцей, Колибаївську та Лісковецьку гімназії.

За поданням управління освіти і науки, 23 червня розпорядженням міського голови було оголошено про його початок, до 16 липня претенденти подавали документи на участь, а далі на конкурсантів чекали три етапи з різними завданнями.
Цього року вперше кам’янчани мали можливість спостерігати за перебігом конкурсу, який проводився в стінах міської ради, онлайн. А саме – за тестуванням, що стосувалося законодавства у сфері загальної середньої освіти, вирішенням ситуативних завдань і пуб­лічною презентацією перспективного розвитку оголошених закладів освіти.
Кожен етап передбачав отри­мання певної кількості балів. За його результатами претенденти на посади директорів переходили до наступного. До останнього завдання – публічної презентації – дійшли всі 17 кандидатів. Визначення переможців відбулося 6 серпня.
За словами Олени ОСТРОВСЬКОЇ, яка очолювала конкурс­ну комісію, остання працюва­-ла відкрито, прозоро і неупереджено, відповідно до законодавства і Положення про конкурс, яке було розроблене профільним управлінням.

– Усі протоколи засідань з інформацією про кількість балів кожного конкурсанта оприлюднені на сайті міської ради й озвучені під час засідань в онлайн-режи­мі, – додає Олена Вікторівна.

Відповідно до протоколу комісії, за підсумками трьох етапів і в разі, якщо міський голова підпише контракт, директором ЗОШ №6 стане Вадим БОЙКО, ЗОШ №7 – Олег ЛАВРУСЕВИЧ, ЗОШ №15 – Оксана ЧИЖЕВСЬКА, ЗОШ №16 – В’яче­слав НІКОЛАЙЧУК, міського ліцею – Альона КУЗЕМА, Коли­баївської гімназії – Олександр ГОРДІЙЧУК.
У двох закладах – ЗОШ №10 і Лісковецькій гімназії – переможця не визначено, оскільки конкурсанти не набрали в третьому етапі достатньої кількос­ті балів. Відповідно до законодавства, впродовж 10 робочих днів для цих шкіл конкурс буде оголошено повторно.

Пресслужба міськради.