П'ятница, 29 Березня 2024 р.
13 Серпня 2021

ІЛЮЗІЯ РОБОТИ

Засідання багатостраждальної 14 сесії міської ради спочатку не відбулося 22 липня через блокування президії. 5 серпня депутати не спромоглися ухвалити порядок денний. 6 серпня на засідання прийшли, але користі було мало – бюджетні питання, що стосувалися отримання субвенцій із Дербюджету, ліквідацій наслідків негоди, медицини і освіти, більшості голосів не набрали. Справа зрушилася з місця тільки 9 серпня. Правда, зі скрипом. Результати голосувань іноді свідчать, що депутат присутній у залі, але кнопок «за», «проти», «утри­мався» йому недостатньо, аби ви­словити свою позицію, і він прос­то не голосує. Якась ілюзія ро­боти…

Отже, 9 серпня. На початку засідання до трибуни вийшли представники педагогічного і батьківського колективів 10-ї шко­ли, які висловили обурення результатами конкурсу на посаду директора цього закладу. Їм було прикро, що перемога не дісталася Леоніду ПЕЧИНОЗІ, який не одне десятиліття працював директором їхньої школи. Хоча більше обурив факт, що комісія взагалі нікого не обрала з 4 претендентів. І якимось чином у них усіх був однаковий середній бал – 0,83. Ті, хто виступав, дорікали голові комісії Олені ОСТРОВСЬ­КІЙ її некоректною поведінкою і висловами на адресу Леоніда Антоновича щодо його віку. І взагалі, припустили, що дії комісії були упереджені. Олена Вікторівна, в свою чергу, заявляла, що все було за законом. На підтримку колективу до трибуни вийшли депутати з групи «Ми – кам’янчани», які зазначали, що всі члени комісії так чи інакше причетні до ВО «Свобода» (хтось – член фракції, хтось балотувався на виборах), тому щодо їх об’єктивності в них є підозри, бо було порушено принцип політичної конкуренції.
Сесією було вирішено створити депутатську комісію, яка має перевірити роботу конкурсної комісії по 10-й школі.
Присутність педагогів цієї школи, які досиділи до кінця дня, відчулася і при розгляді бюджетних питань. Після того, як «Ми – кам’янчани» не підтримали змін до бюджету, де потрібно було надати співфінансування, аби отримати від держави понад 5 млн грн на «Нову українську школу», ноутбуки для вчителів тощо, на трибуні знову з’явилися вчителі. Але тепер вони засоромили своїх недавніх захисників за подвійні стандарти.
Врешті при черговому поверненні до голосування депутати виділили кошти на ремонт харчо­блоку НВК №14, придбання ноут­буків для вчителів і холодильників у дитячий садочок, меблів у рамках «Нової української школи», оплату електроенергії освітнім закладам, знеболювальні в рамках програми з надання па­ліативної допомоги, ліквідацію наслідків стихії.
Уже вкотре не набрала достатньої кількості голосів Програма розвитку комунального транс­порту на 2021-2023 роки.
Також на сесї було ухвалено рішення про нагородження відзнакою міської ради «Честь і шана» ректора ПДАТУ Володимира ІВАНИШИНА.
До речі, ця сесія ще не завершила роботу. Попереду – розгляд майже 400 земельних питань. Дату наступного засідання поки не визначено.