Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2021

НАШІ ВІЙСЬКОВІ ГОТУЮТЬСЯ ДО ПАРАДУ

Підготовка до масштабного параду до 30-річчя Незалежності України в розпалі. За інформа­цією агентства АрміяInform, до підготовки залучено майже 5000 осіб, які формують 36 парадних роз­рахунків, кількасот одиниць зброї та техніки, авіація, а також запланована виставка військової тех­-ніки і річковий парад на Дніпрі. Вперше крокуватимуть Хрещатиком і чотирилапі службові собач­-ки, які виконують завдання у Збройних силах, Державній прикордонслужбі, Нацгвардії та Нац­поліції України.

24 серпня центральною вулицею столиці крокуватимуть і наші земляки – військовослужбовці Об’єднаного навчально-тренуваль­ного центру Сил підтримки ЗСУ. Колону з кінологічними розрахунками очолить наш начальник відділення підготовки розрахунків вартових собак кінологічного центру капітан Максим АНАНЧУК. Зі своєю чотирилапою – німецькою вівчаркою Кантою – в параді бра­тиме участь інструктор відділення підготовки кінологів молодша сержантка Зоряна ІВАНОВА (на фото). Про їхній тандем написала служба зв’язків із громадськістю Коман­дування Сил підтримки ЗСУ. Військовослужбовиця уклала конт­ракт 2018 р. Жінка зізналася, що до професії кінолога надихнув чо­ловік, який раніше був кінологом.
І хоча з дитинства собак боялася, страх поборола, пройшовши курс спецпідготовки за напрямком кінологічної справи в Об’єд­наному навчально-тренувальному центрі. Із Кантою служить уже 4 роки.

– Канта проходила спецкурс підготовки мінно-розшукових собак, вона дуже кмітлива і професійна. Та, незважаючи на серйозність її підготовки, завжди залишається веселою собакою, полюбляє гратися м’ячиками й дуже любить плавати, – зазначила в інтерв’ю військовим журналістам Зоряна.

Також під час військового параду на Дніпрі супроводжувати ко­раблі на човні будуть і кам’янецькі водолази: капітан Сергій МІЛАЄНКО, прапорщик Вадим ЯБЛОНСЬКИЙ, старшина Євген СІКОРА і медсестра медпункту молодша сержантка Іванна ЦЕСАК.