Субота, 27 Квітня 2024 р.
20 Серпня 2021

ОФІЦІЙНО

16.08.2021 – 20.08.2021

МАЙЖЕ МІСЯЦЬ IШЛИ ДО КОНСЕНСУСУ

17 серпня завершилася 14 сесія міської ради, яка розпочалася ще 22 липня. Депутати розглянули 290 земельних питань.
Серед неприйнятих ті, які, відповідно до законодавства, потребують 2/3 голосів. Це – 117 рішень, що стосуються передачі у власність вільних від забудови земельних ділянок. Їх винесуть на наступну сесію.
Також під час оголошеної перерви проведено засідання постійної депутатської комісії з питань бюджету, яка передбачила субвенцію Держбюджету в розмірі 1,2 млн грн на виплату грошової компенсації учаснику бойових дій для придбання житла. До речі, саме за це рішення під час минулого засідання окремі депутати не проголосували.

ВІЗИТ ВІРМЕНСЬКИХ ДИПЛОМАТІВ

У рамках візиту на Хмельниччину 18 серпня Кам’янець відвідала вірменська делегація на чолі з Надзвичайним і Повноважним послом Вірменії в Україні Володимиром КАРАПЕТЯНОМ. До складу делегації ввійшли вірменські дипломати і голова вірменської громади Хмельницької області Сурен АВАКЯН.
Міський голова Михайло ПОСІТКО подякував за візит і наголосив, що в нашому місті активна вірменська община, маємо спільні впроваджені проєкти. Тому, зважаючи на тісний історичний зв’язок вірменської та української культур, обов’язково продовжуватимемо співпрацю й надалі.

– Якщо є вибір, ми завжди обираємо Кам’янець-Подільський. Це один із найбільших культурних центрів для вір­менського народу, – зазначив Володимир Карапетян.

Наше місто ще не має міста-партнера у Вірменії. Проте під час зустрічі вірменська сторона запросила кам’янецьку делегацію до міста Раздан, що біля Єревану. Результатом поїздки має стати підписання договору про співробітництво.

НА ЧОЛІ РЕЙТИНГУ

Кам’янець-Подільська територіальна громада очолила рейтинг найкращих громад області.
«Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформував черговий рейтинг інс­титуційної спроможності й сталого розвитку малих та середніх громад України з чисельністю населення до 150 тисяч. Рейтинг враховує 40 критеріальних показників і відображає інституційну привабливість громад 2021 року. Оцінено в області 59 громад.

ШУКАЮТЬ ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ

Міськуправління охорони здоров’я оголосило конкурс на заміщення вакантної посади директора КНКП «Кам’янець-Подільська міська лікарня».
Також оголошено добір кандидатур для включення до складу комісії з проведення конкурсу. Деталі – на офіційному сайті міськради.

ГОТУЮТЬСЯ ДО ПІДВИЩЕННЯ ТАРИФУ

Як доповіли працівники відділу пасажирських перевезень, минулого тижня перевірено санітарний стан 149 маршруток. 45 машин мають недоліки, і перевізники отримали термін для їх ліквідації.
Триває робота над тим, щоб усі автомобілі корис­тувалися GPS-трекерами, а також працювали в системі «Dozor». Наразі на зв’язку 117 машин.

За матеріалами пресслужби міськради.