П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
26 Серпня 2021

«RESPUBLICA» ДЛЯ НОВИХ ІМЕН І НЕ ТІЛЬКИ

Одинадцята «Respublica FEST» стартує вже сьогодні. Протягом трьох днів любителі музики і драйву курсуватимуть між п’ятьма сценами фестивалю, одна з яких – на Ратуші – буде безкоштовною завжди.

Чим відрізняється цьогорічна «Respublica» від попередниць, напередодні журналістам розповів організатор фестивалю Андрій ЗОІН:

– Карантин вплинув на проведення музичних заходів торік, але й цьогоріч через пандемію ми не влаштовуємо гучної події, це не буде велика «Республіка», як колись. Натомість, за сприяння Українського культурного фонду, робимо акцент на доступності та пошуку нових імен. Для людей з особливими потребами будуть облаштовані пандуси. У рамках проєкту «Дивись, як чутно» всі пісні артистів на головній сцені перекладатимуться жестовою мовою. Запрошення на фест зроблені в тому числі й шрифтом Брайля.
Пошук нових імен ми робимо у традиціях світової практики, коли привозяться купа молодих виконавців, а також музичні експерти, організатори інших фестивалів, власники клубів, представники музичних медіа, і так запалюються нові зірки.
У суботу передбачений вільний вхід на всі локації (три сцени у фортеці, Руська брама і Ратуша).
Серед відомих артистів на цьогорічному фестивалі – «Один в каное», «Жадан і собаки», Степан Гіга, «Скрябін».

Загалом передбачається участь 70 гуртів, усі – з України. Є серед них і кам’янецькі, але не так багато, як хотілося би.
Детальна програма «Respublica FEST» доступна на сайті газети (podolyanin.com.ua) і електронних ресурсах фестивалю.