Четвер, 25 Квітня 2024 р.
27 Серпня 2021

СПУСТИЛИ ВОДУ – ЗАМОРИЛИ РИБУ

Поки вся країна відпочивала і святкувала, небайду­жі били на сполох у всі можливі інстанції через мор ри­би на річці Збруч. У селі з однойменною назвою, що входить до Жванецької тергромади, рибалки в заплаві річки побачили чимало малька, який гинув без води.

Люди пов’язують це зі скиданням води Дністровською ГЕС. Відео з рибою, що на очах гине на березі, виклали в соцмережі, за­телефонували до обласних екоактивістів, а також і до нашої редакції.

– Ми вже не знаємо, до кого можна звернутися. Риба гине! Олексій Козак, який першим забив на сполох, каже, що на березі зібрав 7 відер із рибою і випустив у річку, але приблизно 27 відер малька щуки, карася, коропа таки загинули. Серце від цього кров’ю обливається, – розповідає мешканець Кам’янеччини, місцевий фермер Леонтій ГАСЮК. – На початку літа ми організували збирання кош­-тів на зарибнення Дністра у Хмельницькій і Чернівецькій областях. Небайдужі по 100-200, а то й тисячі гривень жерт­вують на цю добру справу. Тішилися, що назбирали вже 7 тисяч гривень, а тут виходить, що за свята загинуло малька тисяч на 30. Руки опускаються від такого варварства і чинов­ницької бездіяльності. З проханням допомогти і вплинути на ГЕС ми звернулися до області, чекаємо на відповідь і гідну реакцію. Бо з таким господарюванням наші річки залишаться без риби.