П'ятница, 29 Березня 2024 р.
27 Серпня 2021

МАЄМО НАЙДОВШИЙ ПРАПОР ЄДНОСТІ

Наймасштабніше День Державного Прапора України відзначили у Гуківській громаді, та так, що аж на рекорд. Напередодні свята, 22 серпня, на межі Тернопільської та Хмельницької областей орієнтовно 3 тисячі осіб розгорнули синьо-жовтий прапор довжиною 3 км.

Подію присвятили 30-річчю Незалежності України. Розгорнутий стяг внесено до «Книги рекордів України» як найдовший прапор єдності українського народу. Дипломи про встановлен­-ня рекорду отримали керівники громад Гукова Хмельницької області та Скали-Подільської Тернопільської області.
Уже 23 серпня українці в усіх куточках світу вшановували один із найважливіших символів Украї­ни. Цьогоріч святкування набуло неабиякого масштабу, адже державні стяги замайоріли на най­вищих флагштоках у кожній області країни.
У Хмельницькій області почесне право підняти прапор України було надано Івану Матвійцю, сину Романа Матвійця, старшини ЗСУ, заступника командира 8-го окремого полку спеціального при­значення, Героя України, який загинув у боях під Попасною 23 лип­ня 2016 р. Під урочисті слова Державного Гімну в обласному центрі підняли найбільший на Хмельниччині синьо-жовтий стяг. Висота флагштока становить 50 м, прапор має розмір 10х15 м. Щоправда, мріялося взяти висоту 70 метрів, але не склалося. Тендер на будівництво флагштока для найбільшого на Хмельниччині прапора України було оголошено в травні, на нього обласна рада виділила 5 мільйонів гривень.
Того дня синьо-жовтий стяг урочисто замайорів і над майданом Відродження в Кам’янці-Подільському. Міський голова Михайло ПОСІТКО вручив посвідчення члена сім’ї загиблого учасника АТО/ООС кам’янчанам, які втратили рідних на сході країни, а також грамоти представникам служб, які працюють на благо нашої громади.

Підготувала Вікторія КОЖЕВНІКОВА.