Четвер, 28 Березня 2024 р.
3 Вересня 2021

АБО НОВІ ТАРИФИ, АБО ПЕРЕВІЗНИКИ У ПОНЕДІЛОК ЗАБЛОКУЮТЬ ВИКОНКОМ

Таку заяву зробив сьогодні, 3 вересня, у сесійній залі перед депутатами голова міської Спілки перевізників Микола ЧАЙКОВСЬКИЙ.

Микола ЧайковськийЯк відомо, від весни тривала регуляторна процедура щодо встановлення нових тарифів на послуги з пасажирських перевезень. Попередньо було обумовлено, що проїзд у маршрутках коштуватиме 8 грн, а у комунальних автобусах – 5 грн.
Не вистачало лише одного – рішення виконкому, яке мало би впровадити нові тарифи з 1 вересня.
Проте, через відсутність кворуму, 31 серпня засідання виконкому не відбулося.

– Немає в Україні міста, де б пів року влада знущалася над перевізниками, – заявив Микола Чайковський. – Нам не важливі політичні суперечки. Я ні за тих, і не за тих. Я – за перевізників. За десять днів ще троє водіїв покинули свої маршрути. Скажіть, хто не прийшов на засідання виконкому? То ми його привеземо, принесемо… Беріть зараз і вирішуйте.

Але депутати не змогли нічого вирішити, бо порядок денний сесії не був ухвалений ні з першого, ні з другого разу. «Ми – кам’янчани» вимагали внесення всіх своїх пропозицій щодо порядку денного. Міський голова Михайло ПОСІТКО відстоював свою точку зору: деякі проєкти не відповідають законодавству, наприклад там, де суб’єктом подання є міський голова, а не депутати. Також наголошував, що позачергова сесія скликається для термінових питань, а не всі були такими.

Сергій ВЕДЕРНІКОВ прокоментував суперечки колег таким чином:
– Нас вже всіх треба розпустити. Ми сваримося, і не годні домовитися. І винні у тому всі, мер у тому числі.

Сесія так і не розпочала свою роботу. Було оголошено про спробу після обіду знову скликати виконком, якщо не вийде, то у понеділок.