П'ятница, 29 Березня 2024 р.
3 Вересня 2021

ВІДСТАНЬ НЕВЕЛИКА, АЛЕ КОМФОРТ – НАВПАКИ

Сучасний і комфортний потяг (рейковий автобус) сполученням «Шепетівка – Кам’янець-Подільський» у тестовому режимі вийшов на платформу 30 серпня. Перші пасажири – голова Хмельницької ОДА Сергій Гамалій, виконавчий директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» Артем Миронович, народні обранці, керівники тергромад, РДА та журналісти. Оцінив якість та комфорт і міський голова Михайло ПОСІТКО, про що залишив пост на своїй сторінці у фейсбуку:

«У рамках реалізації Меморандуму про співпрацю між головою ОДА Сергієм Гамалієм із керівництвом «Південно-Західної залізниці», народними депутатами України, а також завдяки й нашим численним зверненням, зроблено вагомий крок до реалізації проєкту налагодження зручного сполучення залізницею за маршрутом «Шепетівка – Кам’янець-Подільський». Сподіваюся, для наших громад потяг стане зручним засобом пересування. Проєкт став можливим, оскільки сторони домовилися піти на зменшення податку на землю, що сплачує АТ «Укрзалізниця» на шляху його прямування. Такий перерозподіл коштів дозволив відремонтувати потяг, що декілька років перебував без ремонту».

Усього в потязі 222 посадкові місця і, що найприємніше, комфортабельні вагони, зручні місця для пасажирів, сучасні санвузли та система вентиляції. Словом, на зміну старим радянським вагонам нарешті прийшли сучасні європейського рівня.
За інформацією Хмельницької ОДА, цього потяга найбільше потребують пасажири пільгових категорій, і більшість звернень надходили саме від них. Загалом на Хмельниччині послугами залізничного транспорту користуються пів мільйона пільговиків, і відповідна сума компенсації складає близько 5 млн грн.

Підготувала Галина МИХАЛЬСЬКА.