П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
3 Вересня 2021

70% ГОСПІТАЛІЗОВАНИХ ПОТРЕБУЮТЬ КИСНЮ

Прогнози медичних світил щодо сплеску захворюваності на ковід наприкінці літа – початку осені, важкого перебігу, більшого відсотка госпіталізацій і смертей поступово справджуються. Ймовірно, хворих косить новий штам «Дельта», який гірше піддається лікуванню і частіше призводить до важких станів.

– Наразі в ЦРЛ лікуються 80 хворих із нашого міста і району, – коментує «Подолянину» генеральний директор КНП «Багатопрофільна центральна районна лікарня» Слобідсько-Кульчієвецької сільської ради Віталій ШЕВЧУК. – Із них 70% пацієнтів потребують кисню, а 10% перебувають у реанімації. Щодо віку, то переважають особи, старші за 40 років. Усі хворі, котрі потребують кисню, не вакциновані. Тому наразі єдиного шляху, крім вакцинації, не існує.

Про те, що ковід знову пішов у наступ, свідчить і статистика, яку нам повідомила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень Кам’янець-Подільського райвідділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Алла ГРИЦАЙ:

– Ситуація залишається напруженою і поступово погіршується. Побільшало госпіталізацій. Із 26 серпня і до 1 вересня (включно) маємо 148 нових підтверджених випадків ковіду: 114 – у місті, 34 – у районі. На ранок 2 вересня прийшли позитивні результати ще 10 пацієнтів, до вечора ця цифра може зрости. На жаль, п’ятеро людей померли.

За інформацією Хмельницької ОДА, за станом на 11.00 2 вересня, в Кам’янець-Подільському районі (дані включають територію м.Кам’янець-Подільський, а також Кам’янець-Подільського і колишніх Дунаєвецького, Чемеровецького та Новоушицького районів) усього зафіксовано 19 тис. 327 хворих. Наразі лікуються 354 людини. Одужали 18 тис. 501. Від початку пандемії вірус відібрав життя в 472 земляків.