Середа, 24 Квітня 2024 р.
3 Вересня 2021

У МІСЬКІЙ ТЕРГРОМАДІ

ПАМ’ЯТАЄМО…

29 серпня Кам’янець, як і вся Україна, вшановував пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за її незалежність, суверенітет і територіальну цілісність.
Біля Меморіалу пам’яті Героїв АТО відбувся мітинг-реквієм, спільну молитву прочитали на Алеї слави. По всьому місту на бігбордах були розміщені фотографії наших земляків, які віддали життя за рідну землю.

ЗИМА БЛИЗЬКО

Цього тижня міський голова Михайло ПОСІТКО провів нараду з керівниками комунальних підприємств щодо підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.
Пресслужба міськради оприлюднила підсумки наради:
– підготовка житлового фонду виконана на 82%, відновлено поточним ремонтом 121 покрівлю і 14 внутрішньобудинкових систем електропостачання;
– придбано 2780 т гранітного відсіву (при потребі 5000 т) і 213 т солі (потреба 500 т). До першого жовтня буде закуплено 10 тис. літрів пального, що складає третину від потреби.
Про підготовку КП «Міськтепловоденергія» доповів гендиректор підприємства Валерій ГОРДІЙЧУК:
– джерела постачання теплової енергії готові до опалювального сезону на 100%, теплові мережі – на 90%;
– залишається відкритим питання реконструкції мережі на пр.Грушевського (потреба в коштах – 7 млн грн), вул.Князів Коріатовичів (2 млн грн), заміни тепломе­-режі на вул.Дружби народів і Космонавтів (2 млн грн). Це те, що власними силами підприємство виконати не може;
– для запуску опалювального сезону підприємству необхідно буде зробити авансовий платіж за газ ГК «Наф­тогаз трейдинг» – 26,6 млн грн. Тому із серпня воно ввело авансовий платіж на послуги теплопостачання. На сьогодні населення заборгувало підприємству за послуги більше як 40 млн грн.

СВЯТО ДЛЯ ВСІХ: ВІД ШКОЛЯРА – ДО КУМА

Урочисто, із натхненням кам’янецькі школярі зустріли початок нового навчального року.
За даними пресслужби міськради, цього року в громаді 11542 учнів, із них 1292 першокласників і 589 одинадцятикласників.
Проте ранковий настрій від святкових фотографій у соцмережах до вечора змінився на похмурий.
Обурення деяких користувачів фейсбуку викликав репертуар святкової дискотеки, що відбулася в парку Героїв Євромайдану, зокрема, пісні з такими закликами: «Наливай, куме, горілки стаканчик, бігає по полю весело кабанчик…».
Офіційних коментарів від організаторів дійства поки не оприлюднено.

ВИКОНКОМ НЕ ГОДЕН ЗІБРАТИСЯ

Призначене на 31 серпня засідання виконкому міськ­ради не відбулося через відсутність кворуму.
На порядок денний виносилися понад сто питань, у тому числі щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті.
Наразі кількість членів виконкому, який було обрано ще за попереднє скликання міської ради, дорівнює 11 особам. Для ухвалення рішень мають бути присутні не менше як 9.
Востаннє виконком засідав 13 липня.
До речі, на сьогодні, 3 вересня, скликано позачергову сесію міськради, де депутати мають розглянути і питання внесення змін до кількісного та персонального складу виконавчого комітету.