Вівторок, 23 Квітня 2024 р.
10 Вересня 2021

ЗА МІСЬКИМИ МАРШРУТКАМИ ПІДТЯГУЮТЬСЯ РАЙОННІ

Сьогодні вже третій день, як за проїзд у міських маршрутках кам’янчани сплачують 8 гривень. Відповідне рішення ухвалено на терміново скликаному позачерговому засіданні виконкому міськради 3 вересня.

Про те, що подорожчання неминуче, вже декілька місяців знали всі, тільки виконком ніяк не міг зібратися в достатній кількості голосів. Урешті під тиском перевізників, які пообіцяли депутатам страйк, виконком зібрався через декілька годин. Питання щодо підвищення вартості проїзду в міських маршрутках до 8 грн, а комунальних автобусах – до 5 грн, винесли першочергово. І ухвалили його. Правда, одноголосність членів виконкому була тільки у цьому питанні. Далі, як свідчили результати голосування, через позицію одного з членів виконкому надалі утримуватися позитивних рішень не дочекалися.
Зібралися підвищувати тарифи і перевізники на приміських маршрутах. До Кам’янець-Подільської РДА надійшло 4 заяви, в яких надавачі послуг із перевезення повідомляють про підвищення цін на проїзд після 22 вересня. Представили розрахункові сітки і пояснили таке рішення вартістю бензину, дорогим обслуговуванням автобусів і поганим станом доріг. Стосується подорожчання найпоширеніших напрямків Кам’янеччини: Староушицького, Орининського, Гуменецького, Жванецького.