Субота, 27 Квітня 2024 р.
10 Вересня 2021

УЖЕ ВІДОМО, ХТО ОЧОЛИТЬ НАЦПАРК

Виступає Руслан ЯкубашПереможцем серед шести пре­тендентів конкурсного відбору на посаду керівника Національного природного парку «Подільські Товтри» обрано Руслана ЯКУБАША.

Про це 6 вересня повідомили в Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України. Конкурентів у нього було достатньо, серед них і нинішній директор Олександр Оцишен та його заступниця Валентина Стельмах, а також колишній очіль­ник Слобідсько-Кульчієвецької ТГ Руслан Нестеров.
Для Руслана Якубаша робота в «Подільських Товтрах» не нова. Адже вже працював тут заступником директора з рекреації та екологічної освіти (2016-2017 рр.).
Народився Руслан Анатолійович 2 жовтня 1980 р. в с.Пригородок Хотинського району Чернівецької області. В Хотинському сільгосптехнікумі здобув спе­ціальність «Бухгалтерський облік і аудит». Із Хмельниччиною поріднився після здобуття вищої освіти в ПДАТА, де отримав спеціальність «Зооінженерія». Згодом закінчив К-ПНУ і має ступінь магістра екології.
Трудову діяльність в екологічному напрямку розпочав 2007 р. в Державній екоінспекції у Хмель­ницькій області, де працював на різних посадах.
На директора НПП «Подільсь­кі Товтри» подав кандидатуру, працюючи начальником управління розвитку природно-заповідної справи, економіки природокористування, природоохоронних програм і зв’язків із громадськістю Департаменту природних ресурсів та екології Хмельницької ОДА.
Одружений. Із дружиною Наталією Олександрівною виховують сина Віталія.