Четвер, 25 Квітня 2024 р.
17 Вересня 2021

ЧИ ВДАСТЬСЯ РОЗЧИНИТИ ЗАТОРИ У ЖОВТНЕВОМУ?

Величезні затори, які утворюються від села Мукша Китайгородська і тягнуться до центру міста, добряче дошкуляють кам’янчанам. Пресслужба міськради оприлюднила плани міської влади щодо роз­в’язання наболілого:

«Проблема із заторами в районі залізничного переїзду виникла не сьогодні. Її корені сягають часів розбудови тут величезного житлового мікрорайону.
Відсутність загальної концепції розвитку інфраструктури в той період і вплинула на подальший розвиток подій. Адже єдина дорога, яка з’єднує Жовтневе з містом, – це вулиця Князів Коріатовичів. Щодня сотні сімей добираються нею до місць роботи, а діти – до навчальних закладів у центральні райони, оскільки своєї школи чи дитячого садочка не мають. Додайте ще збільшення кількості автомобілів. Логічно, що ця дорога не може впоратися зі щільним транспортним потоком.

– Цього року ми взялися за ліквідацію проблеми, запропонувавши жителям громади альтернативний проїзд, – каже міський голова Михайло ПОСІТКО. – Спершу виділили кошти на сам проєкт, розробили ПКД, отримали експертний висновок, провели тендер на виконання робіт.
І от саме тепер проводиться капремонт покриття дороги від вул.Князів Коріатовичів до вул.Вокзальної. Вже найближчим часом цей транспортний коридор буде відкритим для легкових автомобілів, що значно зменшить навантаження на залізничний переїзд.
Ще один крок, який ми плануємо, – розширення дороги додатковою смугою. Технічно забезпечити значно більшу транспортну спроможність через переїзд можливо. Кошти в бюджеті на це закладені. Наразі схема організації руху знаходиться на погодженні патрульної поліції Хмельницької області.
Також маю надію, що «Укрзалізниця» все-таки погодиться взятися за ремонт самого переїзду, адже це питання в її компетенції».