Четвер, 28 Березня 2024 р.
24 Вересня 2021

НЕ СТАНЬ НАСТУПНИМ

Учора в Україні вперше за останні місяці перетнули межу в 7800 інфікованих за добу. Маємо приріст і на Кам’янеччині. Завідувачка відділення організації епіддосліджень Кам’янець-Подільського райвідділу ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Алла ГРИЦАЙ повідомила традиційну тижневу статистику:

– Із 16 до 23 вересня в місті зареєстровано 174 нові випадки захворювання на ковід та 120 – у районі. Зокрема, з них захворіли 12 дітей із Кам’янця-Подільського та стільки ж – із району. На жаль, майже щодня реєструвалися летальні випадки – маємо їх сім. Деякі лікарі констатують, що мають справу із хворими, які тривалий час лікуються вдома, а до лікарні потрапляють у вкрай важкому стані. Тому прохання не займатися самолікуванням, а обов’язково лікуватися під наглядом лікаря.
Поки що вакцинація залишається єдиним захистом важкого перебігу ковіду. За інформацією МОЗ, 98% госпіталізованих не були щеплені. І хоча вакцинація не гарантує того, що людина не захворіє, бо фіксуємо, що невелика частка вакцинованих різними вакцинами хворіють на ковід, але серед них не зареєстровано жодного летального випадку, і лише одиниці, котрі мали важкі супутні захворювання, лікувалися в стаціонарі.