Четвер, 25 Квітня 2024 р.
24 Вересня 2021

МІСТО НАВЧАЄТЬСЯ ОЧНО, А СЕЛА – ДИСТАНЦІЙНО

Із 23 вересня вся Україна перейшла у «жовту» зону. Це означає, що тепер усі ми житимемо, дотримуючись певних правил. І якщо до більшості заборон ми вже призвичаїлися, то в багатьох бать­ків виникають запитання щодо роботи садочків і шкіл. Адже при «жовтому» рівні відвідування закладів освіти дозволено за умо­ви вакцинації не менш ніж 80% колективу, правда, це стосується 5-11 класів. Бо, відповідно до най­свіжіших змін від уряду, садоч­ки, спецшколи, молодша школа (1-4 класи) працюватимуть очно і в «жовтій», і в «червоній» зонах, незалежно від того, який відсоток персоналу отримав щеплення від ковіду.

Як повідомив начальник уп­равління освіти і науки міськради Сергій МЕЛЬНИК, за станом на 17.00 22 вересня, в Кам’янець-­Подільській міській тергромаді вакциновано 78% педскладу у школах і садочках. Тож усі ці заклади працюватимуть в очному режимі. 11% працівників освіти вакцинація заборонена, про що вони надали відповідні довідки.
А ось у районі більшість школярів 5-11 класів відучора вже перейшли на дистанційку через низький відсоток вакцинації педагогів. У Жванецькій ТГ «Подолянину» повідомили, що наразі в очному режимі працює лише Жванецький ліцей, де щеплення отримали понад 80% колективу. Всі інші школярі 5-11 класів навчаються вдома. Через спалах у Сокільському ліцеї ім.С.Кротіка заклад продовжує працювати ди­станційно.
У Слобідсько-Кульчієвецькій тергромаді відсоток вакцинації ще не досягнув позначки 80, хоча щеплених щодня більшає. Поки школярі 5-11 класів навчають­ся дистанційно, педагоги вакци­нуються.
У Китайгородській ТГ очно працює лише Китайгородський ліцей, де щеплено 85% педагогів.
У Рогізнянському ліцеї ковід підтверджено у двох працівників, тож заклад із 20 вересня – на ди­станційці. Відсоток щеплених там теж невеликий, але вчителі планують імунізуватися. У Колодіївсь­кому ліцеї захист від ковіду одер­жали близько 20% колективу, тому заклад працює дистанційно.
У Гуменецькій ТГ у Нігинській, Голосківській ЗОШ і Колубаївській гімназії щеплено понад 80% колективу, і вони працюють. На понад 70% вакциновано Думанівську, Сахкамінську та Циківську гімназії, тож вони перейшли на дистанційку. Ще у трьох закладах відсоток вакцинованих менший, але там сподіваються, що вчителі таки імунізуються.
У Староушицькій ТГ у звичному режимі працює Подільський ліцей. Староушицький, Грушківський ліцеї та Чабанівська гімназія – на дистанційці.
В Орининській тергромаді повідомили, що майже 100% щеплено колектив Чорнокозинець­кого ліцею. В інших закладах – Кадиївському, Приворотському, Орининському ліцеях та Залісянсько Першій гімназії – вакциналь­на кампанія в розпалі, й картина швидко змінюється. Утім, якщо педагоги не наздоженуть необхідних 80%, закладам світить дистанційка.