Субота, 20 Квітня 2024 р.
1 Жовтня 2021

РАЙРАДА ЧЕКАЄ ОРЕНДАРІВ І ПОКУПЦІВ

Депутатськими запитами і зверненнями, районним бюджетом та його прогнозом, переліками об’єктів приватизації й передачі в оренду відзначилася 11 сесія Кам’янець-Подільської районної ради, яка відбулася 30 вересня під головуванням очільника райради Михайла СІМАШКЕВИЧА.

Шукає райрада орендарів на частину приміщення в Старому місті, знане в народі «Під аркою», де досі є кабінети управління соцзахисту РДА, а раніше функціонували ще районна бібліотека та музична школа. Затвердили обранці й перелік об’єктів спільної власності тергромад, сіл, селищ, міст Кам’янець-­Подільського району, які підлягають приватизації. У списку комплекси Підпилип’янської, Гуто-Чугорської, Ріпинецької, Вітковецької, Кудринецької шкіл, а також будівлі аптек у Жванці, Соколі, Великій Слобідці, а ще аптечний склад у Кам’янці-Подільському, що на Пушкінській, 12.
Погодили депутати і продаж на аукціоні спецдозволів на користування надрами Рачинецької та Збручанської ділянок. Попередньо свої дозволи надали Дунаєвецька і Гуківська громади, на території яких будуть видобувати надра. Правда, якщо в Дунаївцях зна­йшли, як великогабаритному транспорту об’їжджати центральні вулиці сіл, то в Гукові це неможливо. Тому районні депутати порадили селищному голові Петру Ільницькому співпрацювати з підприємством, аби воно долучалося до ремонту доріг, де курсуватимуть вантажівки.
З інформації начальника управління забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування, фінансів та соціально-економічного розвитку території РДА Олександра ФЕДИКА стало зрозуміло, що районний бюджет не надто тішить доходами – 220 тис. грн, зароблені ЦНАПом. Щоправда, є й гарна новина: субвенція з Держбюджету в розмірі 1 189 527, 73 грн на отримання житла людям з інвалідністю І-ІІ груп, яка настала внаслідок травм, отриманих в АТО.
Ще одним своїм рішенням продовжили термін виконання депутатських запитів, що стосувалися ремонту відрізку дороги від зупинки маршру­ток «По­логовий будинок» до початку вул.Мальченка в с.Мукша Китайгородська, а також щодо ямкового ремонту дороги «Нігин – Думанів» через с.Дубинка. Заслухали й голову Спілки пере­візників Миколу ЧАЙКОВСЬКОГО що­до пільгових перевезень у районі. За його словами, замовником цієї послуги є РДА, а оплачувати має місцеве самоврядування.

– На жаль, не всі громади поспішають компенсувати пільгові перевезення, че­рез це виникають конфлікти між водіями і пільговиками. Ми зверталися до облас­ті, але нас перенаправили знову до місцевого самоврядування. Тому прошу якось привести до ладу питання пільгових перевезень, – заявив під час виступу доповідач.

Проголосували районні депутати і за всі запропоновані звернення до ви­-щого керівництва країни. Стосувалися вони недопущення підвищення тари­-фів на електроенергію, дискримінації прав ветеранів і пенсіонерів силових відомств, пов’язаної з ігноруванням органами виконавчої влади норм Конституції й законодавства України та передбачуваної ними процедури перерахунку пенсій. На закінчення було звернення до Хмельницької ОДА та облради щодо сприяння в отриманні дозволу на регуляцію чисельності лисиці звичайної на території господарських зон НПП «Подільські Товт­ри» в межах Кам’янець-Подільського району.