П'ятница, 19 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2021

РОБОТИ СТАЛИ БЛИЖЧИМИ

Щирі емоції, купа запитань і допитливі очі, які горять непереборним бажанням конструювати, програмувати і щось створювати, – така атмосфера вирувала 12 жовтня в гуртку робототехніки ЦДЮТ. Адже саме цього дня керівник гуртка Володимир КРОЛЬ і його вихованці взяли до рук довгоочікувані набори конструкторів «LEGO» WeDo та Spike.

Отримати їх вдалося завдя­ки перемозі в проєкті «Robo-­Creators», а також підтримці меценатів, бо частину коштів, за задумом проєкту, мали пожертвувати.
– Світ наповнюється роботами, і нашим дітям доведеться жити інакше, – каже Володимир Олександрович. – Щоб вони себе почували вільно і бу­ли на «ти» із сучасною технікою, й створено гурток, який діє вже два роки, і за цей час вихованці стали призерами декількох обласних та всеукраїнських конкурсів, 12 розробок були відзначені дипломами І-III ступенів. Придбані набори невибагливі в роботі, завдяки їм дітям легше здобувати нові знання з програмування і управляти всім через планшет.
Приємно, що відгукнулися благодійники, які розуміють перспективу розвитку сучасної техніки, переважно це виробничники. Левову частку коштів надав власник ТМ «Вікно плюс», депутат міськради Сергій Ведерніков, а також підтримали ТОВ «Преттль-Кабель Україна», «Гермес С», десятки небайдужих підприємців і кам’янчан.
Слово взяв і підприємець Андрій Андруховський. До речі, його син Денис не один рік займається в гуртку і приніс першу перемогу із проєктом сонячного трекеру.
– Ми допомагаємо задля того, аби в Кам’янці залишалися фахівці, аби з міста ніхто не їхав. Усі бачимо, що у світі все розвивається набагато швидше. Скажімо, компанія «Amazon» в Авст­ралії доставляє посилки дронами, Tesla та Ілон Маск планують випускати безпілотні автомобілі. Ми хочемо, щоб розвиток був і в Кам’янці-Подільському. Тож працюйте, а ми допоможемо! – зазначив пан Андруховський.
Після вручення подяк меценатам і спонсорам вихованці із захватом взялися до справи. Сподіваємося, що ми ще неодноразово почуємо про їхні нові підкорені вер­шини в захопливому світі роботів.