Четвер, 25 Квітня 2024 р.
14 Жовтня 2021

ВЛАДУ І ОПОЗИЦІЮ ОБ’ЄДНАЛА МОЛИТВА

8 жовтня в міському Будинку культури відбувся ювілейний V молитовний сніданок, який зібрав разом представників міської влади, духовенства, бізнесу, учасників бойових дій на сході України та діячів культури і преси.

На думку координатора Ка­м’янець-Подільського молитовного сніданку Валерія КАСПРОВА, цей захід здатний єднати нав­коло спільних духовних цінностей людей різних релігійних, політичних чи світоглядних поглядів, щоб спільно творити добро та розвивати нашу гро­маду. Голо­ва Духовної ради єпис­коп Леон ДУБРАВСЬКИЙ подя­кував організаторам за­ходу та закликав шукати те, що нас об’єд­нує. Міський голова Михай­ло ПОСІТКО наголосив, що за­хід духовно всіх збагатив і об’єднав людей різних поглядів та професій у молитві за Україну й Кам’янець-Подільсь­кий, за мир і процвітання нашої громади.
Музичний супровід заходу здійс­нював тернопільський квар­тет «Акорд». Співак Ілля Небесний розповів, як п’ять років тому в аварії на «Тещиному язику» втратив батьків, що завдяки вірі в Бога зміг пережити цю трагедію. Хвилиною мовчання згадали всіх полеглих за волю нашої держави та помоли­лися «Отче наш».
Свої молитви до Бога за Віт­чизну, мир у державі, злагоду та порозуміння між усіма людьми возносили представники місцевої влади, громадські активісти та священнослужителі християнських церков. Подія завершилася співом «Боже Великий Єдиний», адже всіх нас без ви­нятку єднає любов до Бога та України.

Олександр БУЧКОВСЬКИЙ, секретар Духовної ради.