Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Жовтня 2021

У ВИХІДНI ЗГАДУВАЛИ I СВЯТКУВАЛИ

Минулого тижня місто поринуло у п’яти­денну святкову атмосферу, оскільки саме тоді ми відзначали Покрову Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисників і захисниць України.

Основна частина святкової програми розпочалась у середу, 13 жовтня, коли у міській раді було відкрито виставку «Присяга 1919» і презентовано сторінки фотоальбому Осипа Мегаса «Ілюстровані спомини з геройської України 1914-1920». У сесійній залі захисників Вітчизни зі святом привітав міський голова Михайло Посітко, а колективи бандуристів додали події святкового настрою.
Того ж дня у місті пройшла акція «Подякуй військовому». В четвер ми більше згадували тих, хто віддав життя, відстоюючи рідну землю. Біля Меморіалу пам’яті героїв АТО і на міському кладовищі пройшли церемонії покладання квітів, що завершилися панахидою, присвяченою пам’яті загиблих захисників України.

Водночас у Кам’янці вирувало життя, зокрема фестивальне. Увагу тих, хто вирішив прогулятися вуличками Старого міста, мабуть, привернув «Октоберфест», а театрали відали перевагу «Коморі». Але у старовинній частині міста знайшлося місце не лише для гастрономії. У Старому замку пройшла «Жива фортеця» із показовими майстер-класами ремісників.
Майже щовечора на Польському ринку кам’янчан розважали музичні гурти, серед яких – «Медовий полин», «Експансія», «Мотор’ролла» та «Гуляйгород GG», який нещодавно був у нас на «Республіці». Тож затяжні вихідні у Кам’янці минули не тільки зі святковим настроєм і мистецтвом, але й із пам’яттю про людей, на відвазі яких тримається Незалежність України.

Олександр ЩЕРБАТИХ.