Четвер, 25 Квітня 2024 р.
22 Жовтня 2021

НЕХАЙ МІЦНІЄ ДРУЖБА

Кам’янеччина бере активну участь у розвитку міжнародної співпраці. З іноземними партнерами зустрічалися і в місті, і в районі.

«Чудова делегація з Ополе (Польща) на чолі з депутатом польського сейму та Почесним Консулом України в Ополе знайомиться з нашим Кам’янець-Подільським районом. Обговорюємо можливість створення нових проєктів і співпрацю в різних сферах», – написав 19 жовтня на своїй сторінці у фейсбуку голова районної ради Михайло СІМАШКЕВИЧ.

 

 

 

Завітала польська делегація і до міста.

«Ми заклали фундамент співпраці й потоваришували з іще одним польським містом – Ополе. Партнери запрошують нашу молодь на навчання в їхній заклад у супроводі викладача. Діти мали б змогу здобувати безкоштовну освіту, а педагог – офіційно працювати і навчати всіх охочих українській мові. Друга до­мовленість стосувалася обміну досвідом у сфері малого та середнього бізнесу», – повідомив міський голова Михайло ПОСІТКО.

 

 

А протягом 14 – 18 жовтня на запрошення голови муніципалітету району Муратпаша міста Анталії (Туреччина) пана Юміта Юсула делегація з Кам’янця-Подільського отримала нагоду презентувати туристичний і культурний потен­-ціал нашого краю під час проведення фестивалю «Kaleici Old Town», де було представлено понад 30 країн. Тому, крім Туреччини, кам’янчани налагоджували співпрацю із представниками Албанії, Хорватії, Боснії та Герцеговини, Румунії.
За інформацією мерії, фінансові витрати на участь делегації у фестивалі забезпечені за рахунок сторони, яка прий­мала кам’янчан.