Вівторок, 16 Квітня 2024 р.
22 Жовтня 2021

ЗАЛИШИЛОСЯ ЩЕ ТРОХИ

Завтра вже мине місяць від старту шістнадцятої сесії міської ради, яка мала всі шанси завершити свою роботу на черговому засіданні 19 жовтня. Проте цього не сталося, хоча залишилися нерозглянутими всього 34 земельні питання.

Загалом рішень щодо зем­лі на сесію було винесено 451. Деяким із них необхідно було набрати дві третини голосів депутатів. Зокрема, це питання щодо безоплатної передачі земельної ділянки (на якій немає будинку із зареєстрованим правом власності) з комунальної власності у приватну.
На жаль, не завжди у сесійній залі був кворум, і певні питання чекали свого розгляду по декілька місяців, серед них – і ті нещасливі тридцять чотири. За бортом вони залишилися й у вівторок, коли політичні опоненти міського голови вчергове подіставали картки із системи голосування. Їхні аргументи: «Свобода» не проголосува­-ла за надання матері 5 дітей, чоловік якої – учасник АТО, землі під гараж. Офіційних зауважень до проєкту рішення не було.
На початку засідання се­-сії у вівторок міський голова Михайло ПОСІТКО зачитав повідомлення про саморозпуск фракції «Слуга народу» в Кам’янець-Подільській міськ­раді, а також про реєст­рацію сформованої депутатської фракції Хмельницької обласної організації ПП «Слу­га народу» на чолі із Сергієм ВЕДЕРНІКОВИМ. До складу новоствореної фракції також увійшли: Андрій Бойко, Ок­сана Сидоренко, Віталій Шев­чук, Сергій Самсонюк. Поки позафракційними залишилися інші депутати, котрі зайшли у раду під прапорами «Слуг народу» – Дмитро Вла­сюк, Валентина Борковська, Аракел Межлум’ян.
На перший погляд, усього лише внутрішньопартійна справа, проте вона може сут­тєво вплинути на розклад по­літичних сил у міськраді. Якщо раніше мера підтриму­вали «Свобода» і майже всі (за рідкісним виключенням) «Слуги народу», то тепер явно на боці міського голови багнетів поменшало.
Є кадрові новини і з депгрупи «Ми – кам’янчани». До відділу обслуговування місь­кої ради надійшла заява від депутата Михайла ЖЕЛІЗ­НИКА («За майбутнє») про до­строкове припинення пов­новажень. Проте відповідне рішення має ухвалити міськ­рада.
Дати продовження 16-ї се­сії поки не оприлюднено.