П'ятница, 26 Квітня 2024 р.
12 Листопада 2021

ПИШІТЬ ГРАНТИ, РОЗВИВАЙТЕ РЕГІОН

Розвиток регіонального туризму не мрія, а реальність. Яскравий цьому приклад – недавно створена мистецька резиденція ім.В.Га­ген­мейс­тера на Бакоті та свіженький проєкт ребрендингу народного музею історії села Чабанівка від Українського культурного фонду (детальніше див. «Подолянин» від 29 жовтня).

Андрій ЗОІН, голова громадської організації «Територія», яка допомагала керівництву Старо­ушицької ТГ в написанні гранту, каже, що такі
проєкти не просто туристичний магніт. Завдяки їм регіони отримають можливість розвивати культуру, освіту, навіть економіку й аграрний сектор. Адже туризм підтягне інвестиції та бізнес. Подати власний проєкт на УКФ у рамках програми «Культура. Туризм. Регіони» можуть територіальні громади, а також ФОПи, які презентують культурно-освітню сферу. І подати можна вже, адже грантовий сезон-2022 було відкрито 5 лис­топада (ucf.in.ua/news/01-11-2021).
Що ж до музею Чабанівки, то відвідати локацію має нагоду кожен охочий (поки що безкош­товно). Розташований він у приміщенні Будинку культури за 47 км від Кам’янця-Подільського та 15 км від Бакоти.
Відкритий 1990 року, нині цей об’єкт – цілий мистецький простір. У рамках ребрендингу тут виконано реставраційно-консерваційні та оновлювальні роботи над унікальним триповерховим муралом, автором якого є відомий митець Володимир Лашко. Оновлено і осучаснено музейні зали з історіями звичайних людей, розроблено сувенірну продукцію, в основі дизайну якої обіграна історія села Чабанівка, створено сторінки в соціальних мережах.

За інформацією пресслужби міськради.